5 újraálmodott Kádár-kocka

A Kádár-kocka házak négyzet alapú, általában 100 négyzetméteres, szinte teljesen egyformán kinéző házak. Rengeteg van még ma is az országban, és szerencsére olyan vállalkozó szellemű emberekből sincs hiány, akik ezeket örömmel felújítják, hogy csinos, otthonos családi házat varázsoljanak belőlük. Nem ritka, hogy az idős rokonoktól megörökölt kockaépületekhez a fiatalok hozzáépítenek plusz szárnyakat, teraszt, vagy egy ugyanakkora épületet, mint az eredeti. Lehet belőle nagy családi ház vagy többgenerációs otthon is. Mutatunk 5 felújított Kádár-kockát, melyeket tulajdonosai újragondoltak!

Minimalista otthon Deszken

Deszken áll ez a gyönyörűen felújított és berendezett otthon. A belső fotókat nézve el sem hinnénk, hogy egy klasszikus egyen kocka épületet alakítottak át érte. Nem mindennap lát ilyen igazi szeretetotthont az ember.  A hatalmas, 1777 négyzetméteres telek hátsó, leválasztott részén gyümölcsfák találhatók, a középső területe befüvesíthető, konyhakertté alakítható, vagy akár gyerekek számára játszótér hozható létre rajta.

Több generációs családi ház Szegeden

A szegedi Béketelepen is hasonló épületek sorakoznak. Az utcáról nem látni be a lakásbelsőbe, de a belső fotókat látva elámulhatunk, mit ki nem hoztak egy hagyományos Kádár-kockából. Rengeteg újítást végeztek az épületen, több generáció együtt élésére és nagy autók parkolására is átalakították, de még így is tartogat fejlesztési lehetőségeket. A tetőtér beépítése még várat magára, a 480 négyzetméteres telken azonban áll még egy kisház is, amely nem csak tárolásra alkalmas. A maga 50 négyzetméteres területével, szoba, konyha-étkező, fürdőszoba elkülönülésével lakhatásra is megfelelő.

Fiatalosan felújított Kádár-kocka Tárnokon

3 szoba és egy nappali. Tágas, élhető, de nem gondozhatatlanul nagy kert. Dolgozószoba a felnőtteknek, gyerekszoba a kicsiknek. Kandalló, fitneszgép, beépített tetőtér. Terasz függőággyal, kovácsoltvas korláttal. Minden adott egy olyan hangulatos otthon megteremtéséhez, amelyben mindenki jól érzi magát, és a tipikus Kádár-kocka egyhangúságnak nyoma sem marad. A kert gyümölcsfás, az utca csendes, átmenő forgalomtól mentes. A gyerekek játszhatnak az utcán, de ha apa vagy anya sportolni, horgászni menne, arra is van lehetőség alig 50 méterre a háztól. A tó felé kilátás is nyílik a kertből.

1975-ben épült ház, első tulajdonostól

Ritkaságszámba megy manapság, hogy egy majdnem 50 éve átadott háznak ugyanaz a család legyen még mindig a tulajdonosa, itt viszont ez a helyzet. A kezdetektől minden eredeti dokumentáció rendelkezésre áll az ingatlanról. A 2014-ben elvégzett felújítás során az épület új fűtési rendszerétől a terek átszabásán keresztül a modern bútorokig és burkolatokig minden megváltozott. Ha ide költözöl, közel lesz a Holt-Maros partja, és lesz egy saját, 1116 négyzetméteres kerted is, garázzsal és melléképülettel. Az pedig már csak rajtad áll, mit hozol még ki belőle.

Napsütötte Kádár-kocka, óriási telken

Budapesten, a XVI. kerületben eladó ez a napsütötte, 165 négyzetméteres 2016-ban alaposan felújított családi ház. A hőszivattyús, padlófűtéses, elektromos kapuval és napelemrendszerrel is ellátott, modern igényeket kiszolgáló otthont világos és tágas terek jellemzik. A rendezett, óriási kert rengeteg lehetőséget biztosít a kikapcsolódásra, például helyet kapott egy tárolós kerti szaletli, amely ideális helyszíne lehet a családi és baráti összejöveteleknek.