5+1 eladó ház a minimalista építészet jegyében

A minimalista építészet modern hatása miatt újdonságnak tűnhet, pedig már komoly múltja van. A díszítettséggel szembemenve a letisztult, egyszerű, a funkcionalitást előtérbe helyező formákat részesíti előnyben. Egyszerű anyagok (fa, fém, beton), semleges színek, egyszerű formák jellemzik, a díszítés kerülésével pedig a tiszta elegancia stílusát érhetjük el vele. A minimalista jelzőt is sok tévhit övezi, számos olyan épületre vagy lakberendezés tárgyra is ráaggatják, amely nem minimalista.

Lássunk hát 5+1 ingatlant a minimalista építészet jegyében.

Minimalista építészet Szarvason

Ez a kétszintes családi ház Szarvason, Víziszínház közvetlen közelében várja új lakóit. Kívül-belül minimalista stílusban épült és szépült, és bár a ház még a 2000-es évek előtt épült, de tavaly teljes körű felújításon esett át. A kerítésen belül, de a házon kívül egy mini játszótér, a teraszon jacuzzi szolgálja a lakók kényelmét és szórakozását. A 6 szobás ingatlan több generáció együttélésére, valamint többgyermekes családok számára is alkalmas.

Ami szép, az szép

A 2019-ben átadott ház Mogyoród exkluzív lakóparkjában foglal helyet. Mindössze 7 perces utazással elérhető a főváros, de érdemes a budapesti nyüzsgés és stressz után ebbe a nyugodt, rendezett, biztonságos környezetbe hazatérni. Itt lakni maga a folyamatos nyaralásérzet, a hatalmas kertben a gyerekek számára felállított játszótér és trambulintól a felnőtteknek is pihentető jacuzziig minden megtalálható. A képeket nézve már látjuk is magunk előtt a fergeteges kerti partikat és gyerekzsúrokat. A hidegebb hónapokban pedig a minden négyzetcentiméteren tökéletesre komponált belső terek nyújtanak élményt.

Irány Győr

10 évesnél csak egy kicsivel több ez a győri sorházi lakás. Kertje ugyan nem hatalmas, de így legalább könnyen karbantartható. A fedett teraszon kanapé áll jelenleg, de bármilyen kényelmes ülő- vagy fekvőhellyel pihenőficakot alakíthatsz ki magadnak is, ha erre a házra esik a választásod. A belső terek harmonikus, letisztult berendezést kaptak, és a gépészet is „minimalista” azáltal, hogy napelem segíti a pénztárcabarát működtetést.

Nagy ház, nagy kert, alacsony rezsi

Ez a Hidegkúti úti minimalista építészeti stílusban és szinte teljesen minimalista belső terekkel rendelkező ház fix, tervezhető, alacsony rezsivel rendelkezik. A lakásbelsőben érdekes és harmonikus módon helyeztek a modern, minimál berendezésbe egy-egy antik bútordarabot. A nagy telek végében csörgedezik a Paprikás patak, csobbanni pedig a ház saját medencéjében lehet.

Fekete-fehér sorházi lakás Debrecenben

Dilemmáztunk, hogy ezt a hirdetést beválogassuk-e, többször becsuktuk majd újra megnyitottuk. Az eladásra kínált ház ugyanis kevés színt és letisztult vonalakat használ, mégis zsúfoltabb, díszítettebb hatást kelt a szemnek, mint általában azok, amelyek a minimál fogalmába beleférnek. Népszerű azonban ez a stílus is, sokan keresik. Gamereknek, mozirajongóknak, nagy baráti körrel rendelkező, társasági életet élő családoknak vagy pároknak lehet kiváló választás.

E.T. az étkezőben, Darth Vader a szobában

Itt pedig egyértelmű a mozi iránti rajongás. Ha csak a kamaszszoba lenne Batman-stílusú, azt még általánosnak éreznénk, itt viszont a teljes lakáson végighalad a sci-fi és fantasy filmek szeretetére utaló számos jel. Még a lépcsőházban is szuperhősök ügyelnek a biztonságunkra. A sok apró szobor, fotó, figura ugyan nem a minimal stílus jellemzője, a bútorzat, a belső terek kialakítása annyira díszítetlen és monokróm, hogy remek húzás, ahogy ezek az apróságok élettel és személyiséggel töltik meg.