5+1 elragadó ingatlan az ország 3 legnépszerűbb településéről

A 2023-as ingatlanhirdetések keresési adataiból év végén összeállítottunk egy toplistát. A legnépszerűbb fővárosi kerületeket és a Pest vármegyei legkeresettebb településeket már bemutattuk, de most lássuk, országos viszonylatban melyik az a 3 helység, amire leggyakrabban kerestek. Sorrendben Debrecen áll a dobogó legfelső fokán 4,89 millió kereséssel, a második helyen Siófok 3,86 millió kereséssel, és Balatonfüred csak egy orrhosszal maradt le tőle 3,75 millió kereséssel.

Mutatjuk, mit kínál az ország 3 legnépszerűbb települése. 

Lakóparki, kertkapcsolatos lakás 

Minőségi anyagok és egy nyugodt, csendes, mindössze 8 lakásos lakópark. Kontrasztos a nádfedeles parasztház stílusával, de Balatonfüred ilyen sokarcú település. Az 59 négyzetméteres, kétszobás ingatlan színkombinációja átgondolt és designosan berendezett.

Erkélyes tégla lakás a Debreceni Egyetem közelében

Debrecen nem csak családi házak terén, hanem lakásokban is erős. Az elmúlt években megnőtt kereslet minőségemelkedést hozott magával, így ilyen szép otthonokra bukkanhat, aki itt keresgél. A kétszobás, Egyetem Sugárút közelében elhelyezkedő, komfortos ingatlan diákoknak is tökéletes, de befektetőnek, kiadásra is abszolút megfelelő. A jelenlegi tulajdonos felújítva, teljes bútorzattal együtt kínálja, tehát csak fogni kell a bőröndöket és bele kell költözni.

Balatonfüredi különlegesség

Autentikus, nádfedeles parasztház felújítva, modern, hozzá illő bővítéssel – ez a ház képeslapra illő idilli hangulatot áraszt. Akiben szunnyad némi művészi érzék, azonnal beleszeret. Itt nem a modern szellőzőrendszer, hanem az 50 cm vastag kőfalak és a nádtető gondoskodik a kellemes hőmérsékletről. 

Hangulatos passzív ház Siófokon

Bár a hét elején a live adásunkban már említették a vendégeink, hogy a Balaton környékén nem pezseg az ingatlanpiac, két település mégis a top3-ba került a magyar tenger közeléből. Siófok mindig is a magyarok szíve csücske marad, és már nem csak nyaralni járnak, hanem egyre többen gondolkodnak a négy évszakos életmódban is.

Minimális fenntartási költséget ígér ez a kellemesen egyszerű, de nagyszerű passzív ház a siófoki szabadstrandtól mindössze 10 perc sétára. 4 és fél szobájával több generáció vagy 2-3 gyerekes családok részére is megfelelő.

Vízpart, nagy terasz, Siófok

Ez a siófoki felújított lakás pihentető kényelmet kínálj. Az ingatlan mindössze 44 négyzetméteres, 1 szobás, de a főzés-étkezéstől az alvásig minden funkció esztétikusan elhelyezett. Itt tényleg akkor érdemes lehorgonyozni, ha szeretnénk egy kellemes kis lakot, de leginkább élveznénk a Balaton adta sportolási és szórakozási lehetőségeket. Természetesen befektetésnek sem utolsó.

Letisztultság és fenntarthatóság Debrecenben

Álmaink otthona lehet ez a gyönyörű, új építésű ház Debrecen Köntöskert városrészén. A ház a méltán népszerű, letisztult skandináv stílust és a magyar parasztházak modernizált hangulatát vegyíti remek ízléssel. De nem csak szép, fenntartható és energiatakarékos is. Az ingatlan éves szinten több energiát termel, mint amennyit fogyaszt, mivel a geotermikus fűtési és hűtési rendszer, valamint a napelemek és a kiváló szigetelés összehangoltan működnek. Ennek eredményeként a víz- és hulladékszállítási díjon kívül más rezsi költséget nem kell fizetni.