5+1 parádés lakás műemlék épületben

A jogszabályok értelmében műemlék minden olyan épület, amely országos jelentőséggel bír a magyar nemzet vagy más közösség múltja, hovatartozás-tudata szempontjából. Az építészeti örökség védelmében az ilyen épületek felújítása, átalakítása, bővítése, bontása, akár csak részlegesen is, kizárólag értékvédelmi dokumentáció alapján, és számos feltétel betartása mellett végezhető el. Aki vállalja az ezzel járó kötöttségeket sok előnyben részesül, hiszen egy komoly történettel bíró épületben, hozzáértő és színes fantáziával rendelkező belsőépítésszel egészen különleges lakást tud teremteni.

Lakás műemlék épületben: ez a malom mindkét világháborút túlélte

Ebben a IX. kerületi, Tinódi utcai épületben , az egykori malomépületben loft hangulatú lakásokat alakítottak ki nem is akármilyen minőségi kivitelezéssel. Aki itt lakhat, kivételesnek érezheti magát. Mint egy amerikai film szereplője, aki hasonló stílusú lakásban fest, zenél, barátokat fogad a hosszú, nemzetközi ételekkel teli asztal mellett… nem semmi életérzés. A Gizella Malom 1880-ban épült, és azon kevés épületek közé tartozik, amelyek mindkét világháborút „ép bőrrel” túlélték. Jelenlegi formájában azonban mégsem egy elavult, korszerűtlen házról van szó. A minőségi felújításnak köszönhetően energiatakarékosabb, mint sok más budapesti társasház, így a rezsije sem magas.

Ékszerdoboz a Madách tér szomszédságában

Mindössze 44 négyzetméteres, de egy gyönyörű Károly körúti házban található ez a lakás. Az épület itt is műemlék, tehát jogszabályi védelem alatt áll. A lakás felújítása 2016-ban történt, ekkor új nyílászárókat kapott, a beltéri ajtókat, parkettát és a hidegburkolatokat is cserélték. A fűtőtestek, a világítótestek, a zuhanykabin és a falburkolatok is megújultak. Ha nem saját részre vennéd, hanem kiadnád, arra is van lehetőség. A rövid távú kiadást a ház engedélyezi, tehát akár bérbe vevő turistákra is „számíthatsz”.

Lakás műemlék épületben a belváros szívében

Mindössze egyetlen percre a Duna-part, de egy Váci utcai séta is elérhető közelségbe kerül, ha itt, az Apáczai Csere János utcában veszel lakást. A műemlék épületnek számító házban 5 éve újították fel teljeskörűen ezt az eladó ingatlant. A nappalin kívül két hálószoba és két fürdőszoba is helyet kapott benne. Első emeleti, udvarra néző ablakokkal, de nem körfolyosós. Jelenleg nagyon egységes, finom stílusban berendezett, letisztultsága minden helyiségen áthalad.

Gyönyörű lakás az Erzsébet téri óriáskerék közelében

A főváros legfrekventáltabb részén keres új tulajdonost ez a gyönyörű lakás. A ház műemlék épület, a lakás pedig 3 hatalmas ablakával néz a gyönyörű Október 6. utcára. Három a magyar igazság, úgyhogy nem csak a nagy ablakok száma ennyi, de a 3. emeleten is található a lakás.  Az ingatlant nemrégiben teljes egészében felújították, modern belső tereket, exkluzív minőségi anyagokat, beépített bútorokat és modern konyhagépeket kapott.

Makulátlan luxus a Hajós utcában

A belvárosi épületek, ha beszélni tudnának… Ez az Opera mögött, a történelmi negyedben álló műemlék ház például biztos sok érdekes sztorival állna elő. Az épületet 2018-ban renoválták ügyelve a XIX. századi részletek megőrzésére, de a modern kor igényeire is felkészítve. A benne lévő, most eladásra kínált lakást 2021-ben újították fel. A magas minőséget képviselő eredmény belsőépítész munkáját dicséri. A legújabb technológiával szerelték fel, miközben a lakás maga csendes, udvarra néző. Kuriózuma még, hogy a belmagasság 4,8 méter.

Látogassunk át Budára

A Királyhágó tér talán a budai oldal egyik legelegánsabb, legszebb tere. Egyszerre központi, jó közlekedéssel és sok étteremmel, vásárlási lehetőséggel, ugyanakkor zöldövezeti is. AZ épület a háború előtt épült, a háború után megújították, majd 2021-től műemlékké nyilvánították. A jelenleg eladó 105 négyzetméteres lakás sarki. Három oldalról is ablakos, ezért zúdul be a természetes fény szinte minden napszakban. Ablakaiból a panorámája örök és ámulatba ejtő.