5+1 szigetelt és hőszivattyús eladó ingatlan

Mivel nemsokára kezdődik a fűtési szezon, nem lehet elégszer beszélni róla, mennyit módosít a lakás, ház értékén a fűtése és a szigetelése. Az ingatlanok vételárához képest ugyan elenyésző összegnek tűnik az ingatlan fenntartási költsége, viszont ez az a kiadás, amivel minden hónapban számolnunk kell. Azaz ez az összeg nem jön vissza, hónapról hónapra fizetni kell, míg az ingatlan ára egyszeri kiadás és megőrzi értékét.

Az energiatakarékos, megfizethető rezsijű családi házak ezért értéket képviselnek, ehhez pedig alapkövetelmény a jó szigetelés és a korszerű, modern – jellemzően hőszivattyú, illetve mennyezeti vagy falfűtés – fűtésrendszer.

Lássuk, milyen házakat kínálnak a hirdetők jelenleg ebben a kategóriában.

Alacsony rezsi, eszméletlen menő konyha

Szentendrén, az Izbég városrészben található ez a gyönyörű, panorámás ház. A kimondottan tágas belső terekkel rendelkező ingatlan különlegessége a szem elől elrejthető konyha. Hallottuk már, hogy az amerikai konyha azért nem praktikus, mert lehúzza a nappalit. Nos itt, ha nem jutott idő a mosogatásra, de már a küszöbön toporognak a vendégek, elég csak elhúzni a tolóajtót, és egy makulátlan vendégtér fogadja az érkezőket. A rezsi barátságos, minden évszakban havi 10 ezer forint körüli összeg. A napelemről érkező áramot H-tarifával fizetik az itt lakók, a fűtés pedig hőszivattyús rendszerrel működik.

Mediterrán stílus wellness élménnyel

Szombathely nyugodt, csendes részén várja új lakóit ez a szépséges családi ház. Az élmény maximális, mi leginkább a világos konyháért vagyunk oda. A kert is sok élményt ad, akár gyerekekkel, akár nélkülük költözik a család. A telken álló, közel 52 négyzetméteres melléképületben szauna áll a lakók rendelkezésére, a terasza elé pedig jakuzzi került. Hőszivattyú biztosítja a ház hűtését- fűtését és melegvíz-ellátását, de besegít a hő megtartásába a 15 centis szigetelés is.

A hőszivattyús fűtés és a gyönyörű kandalló együttélése

Ebben a csodaszép váci családi otthonban szinte tökélyre fejlesztették a hőtartást. Az elektromos redőnyöktől a nappali – dizájnelemként is helytálló – fatüzeléses kandallóján át a H-tarifával fizetendő hőszivattyús fűtési rendszerig számos apró részletet alakítottak ki úgy, hogy a ház energiát takarítson meg és fenntartása pénztárcabarátnak legyen nevezhető. Kertje parkosított és tágas, gyermekes családok számára is ideális.

Hang- és hőszigetelt luxus Ráckevén

Aki a ráckevei luxus otthonba vágyik, a hőszivattyúról működtetett padlófűtésnek, a nagy teljesítményű hűtő-fűtő klímának és az épület korszerű, 3 rétegű üvegezéssel ellátott, 7 légkamrás faerezetes műanyag nyílászárókkal biztosított hőszigetelésének köszönhetően alacsony rezsire számíthat. A falak Dryvit szigetelése 15 centi vastag, a padlóban 10 centi lépésálló, a födémen pedig fújt hőszigetelés található. A kialakításkor nem csak a hő-, de a hangszigetelésre is fordítottak figyelmet. A hirdetésből kiderül, hogyan oldották ezt meg okosan a beltéri ajtók és automata küszöbök segítségével.

Budapest II. kerületi luxus alacsony rezsivel

A 4 éve történt teljes körű felújításnak köszönhetően ez a budai ikerház fél jelentősen csökkenteni tudta havi fenntartási költségét. 4 hűtő-fűtő hőszivattyús klímát, többrétegű ajtókat és ablakokat, 10 centis homlokzati hőszigetelést és geo-tarifás, kondenzációs gázkazánt építettek be. Így vált lehetővé, hogy luxus környéken, magas minőségű ingatlanban, rendezett környezetben gazdaságosan lakjon, aki megvásárolja ezt a házat.

4+1 félszobás ház Zalaegerszegtől néhány percre

Ez a teskándi családi ház 2020-ban épült. Tégla falai, aljzata, födéme és homlokzata egyaránt szigetelt. A fűtési rendszer hőszivattyús, a meleg vizet okosbojler biztosítja. Hűtő-fűtő klímarendszerrel tudják a lakók télen-nyáron beállítani a számukra megfelelő hőmérsékletet. A házat nem kert, inkább udvar veszi körül, de itt is minden pihenésre és szórakozásra alkalmas funkció megvalósul a gyerekek és a felnőttek örömére.