Top 5 tökéletes kikapcsolódást nyújtó nyaraló

Ahogy a teljes ingatlanpiacon tapasztalható keresletcsökkenésből sejteni lehetett, 2023-ban a nyaralók iránti vásárlási kedv is visszaesett. A konkrét számokról, trendekről és a jelenség mögött meghúzódó okokról a Látványosan megváltozott a nyaralópiac című cikkünkben számoltunk be. A kínálat azonban hatalmas, lássunk hát az 5 csalogató szépségű és nyugalmú nyaralót a jelenlegi hirdetésekből szemezgetve!

Örök panorámás nyaraló Balatonalmádiban

Csendes, békés, és örök panorámás. Ez jellemzi ezt a gyönyörű, 80 négyzetméteres nyaralót. A közel 30 éves épület 2022-ben minőségi anyagokkal alapos felújításon esett át. A szigetelés és a fűtési rendszer négy évszakban komfortossá teszi a házat, így ha megveszed, nem csak a nyarakat töltheted itt. Ami a belső burkolatokat és a berendezést illeti, a modern és a klasszikus, rusztikus elemek tökéletes barátságban élnek egymás mellett, vízparti hangulatot sugározva. Ha úszni, pancsolni szeretnél, a nagyon közeli Balatont is meglátogatod, de nem muszáj elsétálni a parthoz, hiszen a nagy, gondozott kertben egy úszómedence is található. A víz minőségét automata rendszer ellenőrzi.

Egy csipet Toszkána Kisapátiban

Régi présházból vált ilyen csodálatos nyaralóvá ez az ingatlan. Télikertje nyáron félig kinyitható a kert irányába. Bármelyik évszakban gyönyörködhetsz az ámulatba ejtő kilátásban, amely a Csobáncra nyílik. A présház jelleg nem csak az épületen, de a telek többi részén is visszaköszön, hiszen a hatalmas, 2785 négyzetméteres kertben szőlős és gyümölcsfák ontják terméseiket. A jelenlegi tulajdonos vendégházként üzemelteti az ingatlant, amely jog valószínűleg továbbvihető, de első látásra beleszeretnél és állandóra ideköltöznél, azon sem csodálkoznánk.

Ugrás a Velencei tóhoz

A nyaralóhelyek közt szintén népszerű a Velencei tó, Gárdony és Agárd térsége. Ez a szépen felújított, gárdonyi minimál stílusú nyaraló olyan, mintha nem is 25-30 éve épült volna, hanem épp csak néhány évvel ezelőtt. Az érdem a nemzetközi díjas belsőépítészé, akinek tervei alapján a felújítás történt.  A ház a Parkerdő közvetlen szomszédjában áll. Tolóajtós nappalijával nyáron megnövelhető a tér, és tökéletesen rá lehet látni a kertben játszó gyerekekre. Vagy akár a medencére, amely a terasz előtt kapott helyet.

Nyaralj a Balatonfelvidéki Nemzeti Park területén

Egyedülálló, exkluzív ajánlatként szerepel az ingatlan.com hirdetései között ez a végtelenül hangulatos badacsonytomaji ház. A pazar panoráma Tihanytól a Kis-Balatonig tart, de ha az ingatlanba lépsz, sem fogsz csalódni. Az Ybl-díjas építész tervei alapján épült 1927-es présház igényes, új szárnnyal bővült ki a felújítás során. Mediterrán hangulata tökéletes a táj jellegéhez és szépségéhez. A lakórész 120 négyzetméterét egy hatalmas, gyümölcsfás, fügebokros, szőlőskertes terület egészíti ki, amelyben nem lehet unatkozni.

Butikborászat és lenyűgöző látnivalók

A Szent György-hegy déli oldalán áll ez az igényesen felújított nyaraló. A telekről 360 fokban bármerre nézve csodálatos panoráma és számos látnivaló tárul elénk. Hatalmas terasz étkezőgarnitúrával, szép cserépkályha, és még boros pince is tartozik az ingatlanhoz. Aki ide egy rohanó hétköznap vagy végigdolgozott év után eljön, biztosan kisimulnak az idegei. Ha pedig életvitelszerűen itt lakik, számos irigye akad majd a baráti köréből.