Átadták a Cordia első lakásait Angliában

Mérföldkőhöz érkezett Magyarország vezető lakásfejlesztője a brit piacon: elkészült és megkapta a használatbavételi engedélyt a Birmingham történelmi negyedében található The Gothic projekt tavaly áprilisban elindított első üteme, így a tulajdonosok már birtokba is vehetik otthonaikat.

A Cordia helyi leányvállalata, a 2020-ban megvásárolt és átnevezett Cordia Blackswan a Jewellery Quarter (Ékszernegyed) városrészben található épületegyüttesben a munkák első fázisa során 14 darab exkluzív, viktoriánus stílusú, egy-, két- és három hálószobás, illetve duplex lakást hozott létre, de elkészült a bemutató apartman is. A projekt által érintett, régóta üresen álló épületek átépítésével és felújításával három szakaszban összesen 50 lakást alakítanak ki, az épületek földszintjén pedig több üzlethelyiség is megtalálható lesz.

A Cordia Blackswan elkötelezett az Ékszernegyed és a városrész gazdag történelmi örökségének megőrzése mellett, illetve jelentős tapasztalattal rendelkezik a műemlék épületek felújítása terén. A társaság ennek jegyében őrizte meg és fejlesztette tovább az épület eredeti, viktoriánus korabeli jellegzetességeit, beleértve a hagyományos párkányokat és gerendákat, amelyeket korszerű építészeti megoldásokkal egészített ki.

A The Gothic épületeit a XIX. század elején építették fel, a beruházás névadója pedig az a pub, amely 1870-től egészen a 2000-es évek elejéig fogadta a betérőket. Bár a területen számos ingatlan renoválásra, újjáépítésre vár, a több mint 200 műemléki épületet felvonultató negyed továbbra is fontos gazdasági szerepet tölt be, hiszen ez adja az Egyesült Királyság ékszerkészítő iparának 40 százalékát.

A The Gothic a közelmúltban elnyerte az Insider Midlands Residential Property Awards díjátadóján Az év lakásfejlesztése elismerést.