Átadták a Kassák Projekt második ütemét, a Kassák Passage-t

A LIVING fejlesztésében épülő Kassák Projekt második üteme, a Kassák Passage megkapta használatbavételi engedélyét, így a lakók elkezdhetik birtokba venni a fejlesztésben található 263 darab környezettudatos és energiahatékony otthont. A Váci úti irodafolyosótól nem messze, kitűnő megközelítés mellett, mégis csendes környezetben elhelyezkedő projekt nyugalmas, hangulatos, modern otthonokat kínál parkszerű kialakítás mellett, több épületben. A Kassák Passage népszerűségére jellemző, hogy a fejlesztésben már csak két lakás érhető el.

A Klapka utca és Apály utca között található fejlesztés AA energetikai besorolással és környezettudatos megoldásokkal várja tulajdonosait, akik a hatékony alaprajznak és magas szintű kivitelezésnek köszönhetően a maximális kényelem élményét is megkapják lakásaik kulcsa mellé. A szerkezeti kialakítások a lakók számára költséghatékony megoldásokat is kínálnak. A korszerű kondenzációs kazán biztosította fűtésnek, a kiemelkedően vastag, 15 centiméteres hőszigetelésnek és az épületek adottságainak köszönhetően az év minden szakaszában megfelelő hőmérséklet adott a lakók számára, alacsony fűtési költségek mellett. 

A szigetelésen túl a homlokzati nyílászárók és az erkélyek vasbeton lemezeihez készült hőhídmegszakító elemek is hozzájárulnak a megfelelő hőmérséklet fenntartásához, a növényzettel telepített előkertek és az első emeleti udvar pedig javítják a házak közötti mikroklímát. A Kassák Passage mélygarázsában továbbá 64 db elektromos töltőberendezést telepítettek az elektromos járművel közlekedő lakók számára, úgynevezett dinamikus energiamenedzsment rendszerben, ahol az egymással összekapcsolt töltők folyamatosan jelzik, milyen teljesítményt tudnak felvenni az autók.

„A LIVING elkötelezett a fenntartható jövő építése mellett, ezért alapítása óta lakóépületeit környezettudatos megoldásokkal építi. Így ezek az épületek energia- és költséghatékonyak is egyben. Ezen túlmenően célunk, hogy megkönnyítsük a leendő lakók mindennapjait, ezért a LIVING elsőként vezetett be közösségi szolgáltatásokat az általa fejlesztett lakóparkokban. A kínált szolgáltatási paletta azóta lefedi az ingatlanhoz kapcsolódó összes területet: a lakás megvásárlásától kezdve, annak átvételén át, a berendezésig és akár a hasznosításig” – tette hozzá Martin János, a WING vezérigazgató-helyettese, a LIVING lakó üzletágért felelős igazgatója.

A folyamatosan fejlődő XIII. kerületben a közelmúltban számos új étterem, kávézó és új szolgáltatóközpont nyitott meg, illetve jelenleg is sorra épülnek a zöld technológiákat is alkalmazó irodaházak. A fejlesztések nem csak a kerületnek, de az itt található LIVING házak lakóinak is rengeteg kikapcsolódási és feltöltődési lehetőséget biztosítanak, illetve hosszú távon növelik az új lakások értékét. A Kassák Projekt otthonaiból a belváros autóval és tömegközlekedéssel is könnyedén megközelíthető, a biciklis közlekedést pedig a környező utcákat behálózó fejlett kerékpárút-hálózat teszi kényelmessé.