Átadták a Millennium Gardens első ütemét. Újabb ikonikus épülettel bővült az irodapiac

Megnyílt a budapesti Millennium Gardens irodaprojekt első üteme. Az irodaház a TriGranit által fejlesztett, kétszeres FIABCI-díjas budapesti Millennium Városközpont utolsó eleme. Az elsőként átadott északi torony teljes bérbeadható területe 21 600 négyzetméter, amelyből 18 210 négyzetméter nettó irodaterület, valamint 450 négyzetméter üzlethelyiség. Az egyedülálló dunai panorámát kínáló 9 emeletes épületet a FINTA Studio tervezte.

A koronavírus-járvány idején épült Millennium Gardens első üteme 90% feletti bérbeadottsággal nyitja meg kapuit, ami még kedvező piaci körülmények között is egyedülálló eredmény lenne. Az irodakomplexum első bérlője, a Henkel Magyarország már beköltözött, a többi blue-chip bérlő között pedig megtalálható a Fressnapf, a Provident, az MSD Pharma, a bimGroup, a HVAC és az InsularTech is.

A Millennium Gardens a Revetas Capital ESG & 2040 Carbon Neutrality stratégiájának első megvalósult eleme. A tervezés során innovatív megoldásokat alkalmaztak a CO2 kibocsátás és az energiafogyasztás minimalizálása érdekében, valamint környezetbarát építőanyagokat használtak. A Millennium Gardens kivitelezőit a HSE-követelmények szerint választották ki, szigorúan ellenőriztek minden helyszínen végzett munkafolyamatot, és a CO2-kibocsátás mennyiségéről is jelentést készítettek. Az épületet a BREEAM „Kiváló” és az Access4You „Gold” minősítéseknek megfelelően tervezték meg.

„Mindig nagy örömmel tölt el, ha megnyithatunk egy új irodaházat, de a Millennium Gardens mégis egyedülálló a számunkra, mert ez az épület a Millennium Városközpont utolsó eleme. A Millennium Gardens megnyitása – különösen ezekben a turbulens időkben – kiemelkedő teljesítmény a TriGranit csapatától! Szeretnék köszönetet mondani a Revetas Capitalnak a bizalomért és támogatásért, amelyet ennek a fantasztikus épületnek a kivitelezésében nyújtott. Következő lépésként már teljes intenzitással dolgozunk a Millennium Gardens második ütemének kivitelezésén”. – mondta Tom Lisiecki, a TriGranit vezérigazgatója.

Eric Assimakopoulos, a Revetas Capital alapító partnere kifejtette: „az ESG szemlélet a cég DNS-ének szerves részévé vált, összhangban a 2040-ig megvalósítandó karbonsemlegesség iránti elkötelezettségünkkel. A Millennium Gardens nagyszerű példája a felelős épületeknek és a káros környezeti hatások csökkentését célzó kezdeményezéseinknek, amelyeket teljes eszközportfóliónkban meg szeretnénk valósítani. Öröm látni, ahogy ez a projekt életre kel, és teljesíthetjük bérlőinknek, befektetőinknek, valamint a közösségnek tett ígéretünket, különösen ebben a kihívásokkal teli gazdasági helyzetben.” 

A 9 emeletes irodaház földszintjén egy zöld kert, a legfelső emeleten pedig egy egyedülálló tetőterasz található, ahonnan fantasztikus panoráma nyílik a Dunára. Ezek egyaránt szolgálhatnak alternatív munkaterületként, találkozóhelyként, illetve pihenőhelyeként. A földszinten egy 300 férőhelyes prémium étterem szolgálja majd ki az Millennium Gardens, illetve a közeli irodák munkavállalóinak igényeit. A nyáron terasszal is kibővített étterem kitűnő választás akár munka utáni vacsorákhoz is, vagy egy pohár italhoz színház előtt.

A Millennium Gardens irodaház – a Millennium Városközpont utolsó elemeként – méltó befejezése a TriGranit „város a városban” projektjének. A városközpont számos kulturális intézményt, irodát, lakóépületet, parkot és az épületeket körülölelő, 1,5 km hosszú sétányt foglal magában. Az elhelyezkedése kiváló mind egyéni, mind a tömegközlekedés szempontjából: négy villamosvonal, több buszvonal és két HÉV-vonal halad el az épületek mellett, valamint egy kis dunai kikötő is található a közelben. Emellett a repülőtér mindössze félórás autóúttal érhető el a Millennium Városközponttól.

Makk Károly Dömötör (a TriGranit bérbeadási vezetője), Eric Assimakopoulos (a Revetas Capital alapító partnere), Baranyi Krisztina (a IX. kerület polgármestere) és Tom Lisiecki (a TriGranit vezérigazgatója)