Biliárdasztal, pizzasütő, olasz kávé. Így néz ki a BCA Hungary vadonatúj poszt-covid irodája

A COVID-19 után jelentősen átalakult az irodapiac, amely a BCA Hungary-t arra ösztönzözte, hogy a munkatereit újraértékelje. Két csapatot alakítottak ki önként jelentkező kollégáikból, akik felmérték, hogy az újraformálódó irodatrendek alapján hányan lesznek bent egyszerre a munkahelyükön, milyen funkciók és mobíliák szükségesek a jövőben, vagyis összességében milyen is legyen a BCA iroda az új világban.

Arra gyorsan rájöttek, hogy bár átalakulnak a munkahelyi szokások, kell egy olyan tér, ahol a céges közösség formálódik és ahol találkozhatnak a munkatársak. Vagyis a társas kapcsolatokra helyeződött a hangsúly az irodában, hiszen a munkavégzés már kevésbé helyfüggő.

Ezután a Pivot 270 tervezői változatos belsőépítészeti megoldásokat kínáltak, ennek megfelelően háromféle mennyezetet láthatunk az irodában, az íves padlóburkolat pedig a funkcióknak megfelelően jelöli ki a tereket. Különböző lámpatestek és függesztett mennyezeti elemek színesítik az összképet. Emellett a két hatalmas terasz a pazar kilátással hamar közkedveltté vált, ahol még pizzasütő is igénybe vehető.

A konyhában nem csak az étkezésre fektettek nagy hangsúlyt, hiszen az étkezőasztalok mellett kényelmes kanapé, játékterek, borhűtő és egy egyedileg kialakított bár is segítik a jó hangulat fenntartását. Sőt, két kávésarkot is kialakítottak dizájnos kávéfőzőkkel felszerelve.

A természetközeliség fontos szerepet játszott a tervezés során: a moha falak és a valódi növények a munka- és a közösségi terekben egyaránt megjelennek, hol a lámpákról lelógva, hol függesztett mennyezeti elemek részét képezik, hol a térelválasztókon találhatók.

A többszemélyes, épített tárgyalók az egyedi design és asztalosipari kivitel mellett mindenféle technológiai támogatással vannak felszerelve. A privát megbeszélések terepe az akusztikus „telefonfülke”, a kisebb létszámú egyeztetésekhez pedig a „vonatfülke” áll rendelkezésre. A modern ergonómiai szempontokat figyelembe véve állítható magasságú asztaloknál akár állva is tudnak dolgozni a kollégák.

A tágas lounge a biliárdasztallal és a darts táblával a szociális események központi helye. A hatalmas teraszokon és a kávézó szekcióban elmélyült beszélgetések zajlanak. Minden tárgyaló fel van készítve a hibrid megbeszélések lebonyolítására. Bár nem kötelező bejárni, ennek ellenére sokszor tele van az iroda. Több közösségi klub is létrejött egy-két lelkes csapattag ötlete alapján, amelyeknek szintén az iroda ad otthont, így ezeknek a népszerű eseményeknek köszönhetően késő délután/este is benépesül a munkahely.

Összességében elmondhatjuk, hogy az új iroda már a a járvány utáni trendek és a hibrid modell szellemében az új elvárásoknak megfelelően alakult ki. A munkahely szerepe átalakult, nagyobb hangsúly került a személyes találkozások, beszélgetések támogatására, illetve a közösségi eseményekre.

Fotók: azevirodaja.hu.

Az Év Irodája pályázatra december 15-ig itt lehet jelentkezni.