A Bosch Innovációs Kampusz a hazai irodapiac unikális gyöngyszeme

A Bosch Budapest Innovációs Kampusz egy olyan innovatív és inspiráló munkakörnyezet, amely a vállalat a jövő munkahelyéről szóló vízióját mutatja be. Ebben a komplex központban különböző szakterületek és munkazónák – irodák, laborok, tesztfelületek, kutatási, innovációs és közösségi terek, konferencia- és előadótermek – kaptak helyet, ahol a hatékonyság párosul a brand értékeivel.

Egy olyan, környezetére érzékenyen reagáló, válságbiztos és innovatív hub jött létre, amely lebontja a szervezeti egységek közötti falakat, integrálja az irodai- és labormunkát, valamint megfelelő teret biztosít a projektalapú munkaszervezésnek. Az új vállalati kultúrának a Bosch Inspiring Working Conditions kezdeményezése adott tartalmi keretet, amely olyan fogalmakra épít, mint a bizalom, a választás lehetősége, a kollaboráció és a tudásmegosztás.

A Bosch fejlesztése akár katalizátor-szerepet is játszhat a hazai munkakultúra-szcénában, amelynek teljes folyamatát a legapróbb részletekig kidolgozták. Többek között pilot irodaprojektben modellezték a lehetséges eredményeket, és a tervezők végig szorosan együttműködtek a megrendelő dedikált csapatával. (A belsőépítészeti tervezés a MádiLáncos Studio, míg az aktivitásalapú munkakultúra a holland Veldhoen + Company nevéhez fűződik.)

A különböző funkciók kialakítása összhangban van a cég új munkamódszer-koncepciójával, amelyben nagy hangsúlyt fektettek a kreatív gondolkodást és inspirációt szolgáló együttműködési terek kialakítására, a tárgyalótermeket pedig a legmodernebb technológiával látták el a hibrid megbeszélésekhez. A munkavégzés és a feltöltődés terei közé integrálták a tetőkertet és az épületet körülvevő zöld parkot is. A főépületben egy 500 férőhelyes előadóterem is létrejött, amely a belsős rendezvények mellett szakmai, üzleti és művészeti eseményeknek is helyet ad majd.

A munkaszervezés alapelve az aktivitásalapú tevékenység, amely során a projektcsapatok az adott munkafolyamathoz legalkalmasabb körülményeket tudják kiválasztani a különböző tér- és bútortípusok kínálatából. Központi funkcióként minden szinten elérhetők a nagyobb tárgyalók, a laborszoba, a work cafék, illetve egy csendes munkavégzésre alkalmas könyvtár is.

A kampusz-jelleget szinte megköveteli a lokáció, hiszen abban az ipari zónában, ahol a Bosch központja található, nincs lehetőség munkaidőben a környékre kimenni. A kulcsszó így a változatosság mellett az otthonosság érzésének megteremtése, illetve a magas szinten kidolgozott informális terek pihenést és kikapcsolódást is biztosító karaktere egy trendi indusztriális miliőben.

A kampuszon edzőterem, rekreációs terület zeneszobával, pingpongasztalokkal, játékszobával, előadóteremmel, multifunkcionális terem csocsóasztalokkal és bárpulttal, jóga- és pihenőszobák is találhatók. Az iroda az alkalmazottak létszámának 60%-ára biztosít munkaállomásokat, ugyanakkor az alternatív munkahelyeket – mint work café, könyvtár – is igénybe lehet venni.

Fotó: azevirodaja.hu

Az Év Irodája pályázatra december 15-ig itt lehet jelentkezni.