Bővül Ferihegyen a Cargo City

Az árumennyiség növekedése miatt és a nagyobb kapacitású gépek hatékony kiszolgálása érdekében a bővül a komplexumhoz kapcsolódó forgalmi előtér, melynek köszönhetően a jövőben – a jelenlegi kettő helyett – párhuzamosan már akár négy F kategóriás cargo repülőgép kiszolgálása is megvalósulhat. Tervezetten a BUD Cargo City árukezelő épületeinek kapacitása is megnő: a Budapest Airport 6500 m²-en tervezi raktárak, irodák és egyéb kiszolgáló helyiségek létesítését.

A Budapest Airport még 2020-ban, adta át 50 millió eurós beruházást jelentő fejlesztésként a BUD Cargo City névre keresztelt légiárukezelő komplexumát azzal a hosszútávú célkitűzéssel, hogy a cargo bázis a teljes Közép-Kelet-Európai régió elosztóközpontjává váljon. 

A központ megnyitása óta a Budapest Airport 2021-ben újabb rekordévet zárt, a globális trenddel ellentétben pedig 2022-ben is stabilitás jellemzi a budapesti légiszállítást: a január-augusztusi időszakban 47%-os cargo volumen növekedés figyelhető meg 2019 hasonló periódusában kezelt forgalomhoz, valamint 9,4%-os volumen növekedés tavalyi év azonos időszakához képest, míg a világban 9%-os cargo forgalom visszaesés tapasztalható.

Fotó: bud.hu