BREEAM „very good” minősítést kapott a Le Jardin

A LIVING legzöldebb lakóprojektjének, a XIII. kerületben megvalósuló Le Jardin első ütemének terve megszerezte a BREEAM New Construction Design Stage tanúsítvány „very good” szintű minősítést, melyet a lakóépületek közül az elsők között ért el Magyarországon. A 165 db lakásos ökobarát lakópark a Rákos-patak mellett épül fel, kertvárosi, zöldövezeti elhelyezkedéssel. Az AA+ energetikai besorolású lakóépületben, mely idén augusztusban érte el legmagasabb pontját, még elérhetőek szabad lakások, az értékesítés folyamatos. A Le Jardin átadása 2024 második felében várható.

Tervezési fázisában BREEAM „very good”minősítést kapott a XIII. kerületben megvalósuló Le Jardin lakópark első üteme, ezzel az egyik első fenntarthatósági szempontból minősített lakóprojekt a hazai piacon.A Le Jardin a LIVING eddigi legkörnyezettudatosabb beruházása, melynek részei a teljes mértékben megújuló energián alapuló gépészeti megoldások, a környezettudatos anyaghasználat, a szelektív hulladékkezelés, a környezettudatos vízfelhasználás és az esővíz újrahasznosítása. A lakásokat egytől egyig átlagon felüli esztétikai és műszaki tartalom, illetve AA+ energetikai besorolás és gazdaságos üzemeltetés jellemzi.

A Le Jardin egy dinamikusan fejlődő városrészben, kiváló kertvárosi elhelyezkedéssel, parkos zöldkörnyezetben, a Rozsnyay utcában található. A Váci út közelségének köszönhetően remek közlekedési infrastruktúrával rendelkezik: a belváros autóval és tömegközlekedéssel többféle módon is könnyen megközelíthető (M3, 14-es villamos, 105-ös busz). A fejlesztés egyedisége, hogy az épület mellett folyik a Rákos-patak, amihez közvetlen lejáró vezet a lakók számára. A két épület közötti területen egy védett belső park alakul majd ki, miközben a külső oldalakon széles oldalkertek találhatóak, amelyek nagyszámú kertkapcsolatos lakás lehetőségét teremtik meg.  A lakópark hatékony alaprajzú, napsütötte, praktikus stúdiólakásoktól egészen a nagyvonalú, ötszobás penthouse lakásokig kínál lehetőségeket.

A projekt kivitelezése az ütemterveknek megfelelően halad, az épületben hőszivattyú biztosítja majd a hűtést, fűtést és a melegvizet, továbbá korszerű mennyezetfűtési rendszer kialakítása zajlik, az épület falaira pedig kiemelkedő vastagságú, jellemzően 15 cm vastag hőszigetelés kerül. Az épületben a földszinti és az első emeleti növényzettel telepített kert pedig segít a mikroklíma javításában, ezáltal otthonossá teszik a környezetet, csökkentik a zajártalmat, hűsítik a tereket, javítják a levegő minőségét. A lakóprojektben energiamenedzsment berendezés által vezérelt elektromos autótöltési rendszer is elérhető lesz a lakók számára.

„Örömmel jelentjük be, hogy Le Jardin lakófejlesztésünk egy újabb mérföldkőhöz érkezett. A projekt 2023 augusztusában érte el legmagasabb pontját, szeptemberben pedig kiérdemelte a BREEAM New Construction Design Stage tanúsítvány „very good” szintű minősítést” – mondta Martin János, a WING vezérigazgató-helyettese, a LIVING lakó üzletágért felelős igazgatója.