A Cordia luxuslakásokat épít a spanyol tengerparton

Több mint két hónappal a tervezett határidő előtt készült el Magyarország vezető lakásfejlesztője, a Futureal-csoporthoz tartozó Cordia által jegyzett Jade Tower épületének szerkezete. A társaság első spanyolországi luxuslakóházának szerkezetépítési munkálatait a spanyol Sacyr cég végezte.

„A Cordia számos magyarországi, lengyelországi, brit és romániai projektjével Európa vezető lakásépítő és befektető társaságává vált. A Jade Tower az első fejlesztésünk Spanyolországban, és örömmel jelentem be, hogy hamarosan elindítjuk következő projektünket is a spanyol piacon. Ezt a lakóépület-fejlesztést Marbella egy csodálatos, a környékre páratlan kilátást nyújtó helyszínén valósítjuk meg. Elkötelezettek vagyunk amellett, hogy tovább erősítsük jelenlétünket a spanyol Riviérán, Costa del Solon” – mondta Földi Tibor, a Cordia International igazgatóságának elnöke.

A Cordia és a Sacyr közös munkájának köszönhetően nem csak az épületszerkezet készült el határidő előtt, de sikerült kezelni a magas infláció miatti alapanyagár-ingadozások, valamint az ellátási láncokat a múlt év első felében sújtó válság okozta alapanyaghiány kedvezőtlen hatásait is.

A Jade Tower egy olyan fenntartható, rendkívül energiahatékony épületkomplexum, amely a világ vezető fenntarthatósági értékelési metódusa, a BREEAM standardjeinek megfelelve épül fel. A fejlesztés „nagyon jó” besorolással szerezte meg az előzetes minősítést. Ez a tanúsítvány többek között garantálja, hogy az energiafogyasztás akár 70%-kal, a vízfogyasztás pedig akár 40%-kal csökken, mindemellett pedig olyan innovatív megoldásokat alkalmaznak, amelyek minimalizálják a környezeti hatásokat.

„Miután megkezdődött a fuengirolai ingatlanpiacon egyedülálló fejlesztésnek számító Jade Tower építése, folyamatosan figyelemmel követtük a vásárlói igények változását. Azt tapasztaltuk, hogy a vevők érdeklődése folyamatos a fenntarthatóbb, kiváló energiahatékonyságú otthonok iránt” – mondta Mauricio Mesa, a Cordia Spanyolországért és Romániáért felelős országmenedzsere. „Olyan elemeket is beépítettünk, amelyek a lakók fizikai és szellemi jólétét szolgálják: ilyen például az edzőterem, a szauna, a spa-részleg vagy a privát moziterem. Az épületben található egy közösségi irodatér is, ahol a lakók távmunkát végezhetnek, de akár személyes megbeszéléseket is tarthatnak az ügyfeleikkel. Ezek az általában csak a szuperluxus-hotelekben megtalálható szolgáltatások egyrészt megkülönböztetik a Jade Towert a konkurens fejlesztésektől, másrészt további hozzáadott értéket jelentenek az ingatlantulajdonosok számára” – tette hozzá.