A csónakházak hangulata, avagy az Architema a Római-parton rendezte be az irodáját

Az évek során az Architema folyamatosan növekedett, ezért megszületett az igény egy új iroda létrehozására. A vállalat olyan helyszínt keresett, ahol vonzó lehet sportolni, ahol a testi és lelki felfrissülés adott, így a dolgozók akár munka közben is feltöltődhetnek. Így találtak rá a Római-parton egy üdülőparki helyszínre egy természetközeli, nyugodt, inspiráló, zöld környezetben. Igazán különleges érzés lehet kilépve az iroda ajtaján a Római-part és a Duna látványában gyönyörködni.

A belső tér tervezése során pedig a tiszta átlátható térben a hosszúkás formai elemekkel, a természetes anyaghasználattal a csónakházak hangulatát idézték meg, ezáltal is képviselve a hely szellemét. Az employer branding jegyében a munkakörnyezetükkel reprezentálni szeretnék azt a minőséget, nagyvonalúságot és igényességet, amelyet a munkáik jelentenek az ügyfeleik számára.

Az új iroda mintegy a vállalat tudásának és tapasztalatainak kvintesszenciája, így a betérő partnerek rögtön láthatják a céges értékeket, és ez nagyszerű bizalmi alap egy hosszú távú szakmai kapcsolathoz. A munkatér belesimul az üdülőpark környezetébe, hiszen kívülről csak a felújított homlokzatburkolat és a cégér jelzi, hogy kik dolgoznak a belső terekben.

A legújabb energetikai kihívásoknak is megfelel a munkahely, hiszen az utólagos belső hőszigetelés, a hőszivattyús fűtés-hűtés és a hővisszanyerős szellőzés már biztosítja a költséghatékony működést. Ellentétben a manapság divatos gépészetet szabadon hagyó indusztriális megoldásokkal, az Architema a kiszolgáló rendszereket elrejtve a térre, az iroda építészeti szervezésére és a konzekvens anyaghasználatra fókuszált.

Az iroda ráadásul nem csak munkatér, hanem akár kiállítások rendezésére is alkalmas, hiszen a terveik szerint az építészethez kapcsolódó képzőművészek alkotásait állítják majd ki. A művészeti elemek még inspirálóbb környezetet biztosítanak a kollégáik számára, mint egy különleges brainstorming alkotóelemei.

Fotók: azevirodaja.hu.

Az Év Irodája pályázatra november 30-ig itt lehet jelentkezni.