A DBH jelentős irodatereket bérel a H2Offices irodaházban

Ezzel a partnerséggel a Skanska bővíti a két épület bérlői számára biztosított szolgáltatások körét, mivel a DBH Csoport flex irodákat fejleszt és üzemeltet az Európai Unióban. A DBH Group 1800 négyzetméternyi irodaterületet bérel a bukaresti Equilibrium irodakomplexum első fázisában és 3300 négyzetmétert a budapesti H2Offices épületben.

A pandémia átalakította az életmódunkat és az üzleti környezetet egyaránt, így a bérlők és a befektetők számára is a rugalmasság alapelvárássá vált. A DBH Csoport mindkét országban nyújtott magas színvonalú szolgáltatása és a H2Offices épületben bevezetésre kerülő új koncepció jelentős hozzáadott értéket képvisel majd ügyfeleink számára. Nagyon örülünk annak, hogy ezt a partnerséget párhuzamosan, két országban is folytathatjuk – mondta Mazsaroff Kata, a Skanska kereskedelmi fejlesztési üzletágának Magyarországért és Romániáért felelős bérbeadási és vagyonkezelési igazgatója.

A DBH Csoport választása azért esett a Skanska irodaházaira, mert azok prémium üzleti lokációkban találhatók, az épületek fejlesztése a legmagasabb LEED és WELL standardok szerint történik és állandó a hangsúly a fenntartható épületüzemeltetési megoldásokon. Mind a budapesti, mind a bukaresti helyszínek megfelelnek a jelenlegi üzleti igényeknek, mint például a rugalmas térkialakítási lehetőségek biztosítása, a környezetvédelmi szempontok és az épületet használók jóllétének figyelembe vétele, a legjobb alapot biztosítva a DBH üzleti tevékenységének növekedéséhez.

A DBH Serviced Office a pandémia alatt azt tapasztalta, hogy a nagyvállalati ügyfelek egyre nyitottabbak a prémium flexibilis irodai megoldásokra. Amikor a bukaresti irodanyitást terveztük, nem volt kérdés, hogy minőségi, és elsőosztályú elhelyezkedésű épületet kell keresnünk. Az Equilibrium a Floerasca irodanegyedben található, a belvárosi üzleti központ közelében. Az H2Offices esetében a DBH új történelmet ír: nem csupán prémium, hanem vállalatra szabott flex irodai modellt valósítunk meg, ahol egyéni ültetési sűrűség, aktuális igényekhez alkalmazkodó bútorozás, az adott vállalati arculathoz illeszkedő belsőépítészeti kivitelezés és egyéni informatikai megoldások lesznek elérhetőek – mondta Dr. Erdei Sándor, a DBH Group alapítója és vezérigazgatója.

A H2Offices teljes bérbeadási folyamata során a DBH-t a Colliers képviselte.

A DBH felismerte a nagyvállalati bérlők növekvő igényét a flexibilis irodai megoldásokra vonatkozóan. Terjeszkedési stratégiája kifejezetten erre a trendre ad választ, ezért az elsődleges célunk az volt, hogy olyan adottságokkal rendelkező irodaházat keressünk, mely hosszú távon képes megfelelni a bérlő valamennyi követelményének. A Skanska rugalmas megközelítése a tárgyalások során tökéletes szinergiát teremtett a felek között és a H2Offices kiváló lokációja, kiemelkedő fenntarthatósági és innovatív megoldásai miatt pontosan illeszkedett a koncepcióhoz. Nagyon megtisztelő számunkra a DBH belénk vetett bizalma, hogy ebben a komplex tranzakcióban képviselhettük a vállalatot – mondta Ecsődi Miklós, a Colliers Hungary Occupier Services üzletágának vezetője.

Az Equilibrium első épülete egy 12 emeletes, A kategóriás irodaépület 20700 négyzetméter bérelhető területtel és 3500 négyzetméter zöld területtel, melyet kifejezetten kültéri munkavégzéshez és kikapcsolódáshoz terveztek. Az épület elnyerte a LEED Platinum és a WELL Health-Safety minősítéseket és jelenleg 100%-ban megújuló energiaforrásokat használ. A második fázis, az Equilibrium 2 befejezését követően a teljes bérelhető terület 40700 négyzetmétert fog kitenni.

Az H2Offices 67.000 négyzetméter bérelhető területet biztosít majd mindhárom fázis befejeztével. Az első fázis építkezése 2020 augusztusában kezdődött. Ez az épület 8 emeletes lesz három, föld alatti parkoló szinttel és 27 000 négyzetméter bérelhető területet biztosít. A befejezését 2022 negyedik negyedévére tervezik. Számos rekreációs tér, mint például egy a tetőn elhelyezkedő, a városra kilátást nyújtó futópálya, zöld teraszok és egy az épületeket összekötő előtető támogatják majd az épületet használók egészségét és jóllétét. A LEED és WELL minősítések elveivel összhangban tervezett projekt fenntartható megoldásaival, a környezettel való kapcsolat erősítésével és az intelligens, innovatív funkciókkal emelkedik ki.

Fotó: H2Offices