A dolgozók döntik el, hogy milyen irodát szeretnének! Már lehet nevezni Az Év Irodája és a Real Estate Awards versenyekre

A szervezők idén tizenharmadik alkalommal indítják útjára Az Év Irodája, illetve a Real Estate Awards versenyeket, amelyek a magyar irodapiac legikonikusabb eseményei. A járvány és a válság miatt átalakult az irodapiac, megváltoztak a vásárlási és szórakozási szokásaink, most pedig gazdasági nehézségek és energiaválság előtt áll a világ. A krízisek mindig új lehetőségeket is tartogatnak, így újabb fantasztikus megoldásokat, tereket, közösségi helyszíneket és fejlesztéseket ismerhetünk meg.

Az ingatlan.com csoporthoz tartozó, Az Év Irodája csapata a pályázók között korábban átfogó felmérést végzett, amelyekből kiderül, hogy a dolgozók szerepe nő az irodakialakítási projektekben, és a pandémia hatásai ellenére továbbra is kiemelt helyszín a vállalatok életében az iroda. Az Év Irodája verseny kiválóan reprezentálja a munkaerő- és irodapiac változásait, hiszen a koronavírus következményeként új trendek indultak el, a hibrid modellek egyre nagyobb arányban hódítanak, a cégek nagy hangsúlyt fektetnek az office brandingre, vagyis olyan vonzó tereket kínálnak, ahol élmény dolgozni. 

Emellett egyre fontosabb a fenntarthatóság megteremtése, amely a jelenlegi energiaválsággal együtt a költséghatékonyságra és a környezettudatosságra törekszik, illetve az energiatakarékos műszaki megoldásokra és technológiákra. Az irodaházakban nem csak a zöld minősítések hódítanak, hanem az emberközpontú munkaterek megteremtése is egyre fontosabb szemponttá válik.

„Mindig nagy izgalommal várjuk a pályázatokat, hiszen ezekből nagyszerűen kirajzolódik a magyar iroda- és ingatlanpiac fejlődési íve, megismerhetjük a legújabb fejlesztéseket, és megtudhatjuk, hogy milyen trendek jelennek meg a hazai munkahelyeken. Bár a home office szerepe megmarad, a pandémia lecsengésével együtt a személyes találkozások és a közösségi zónák egyre hangsúlyosabb funkciót kapnak. Sőt, már nem csak az irodák, hanem az irodaházak is megújult terekkel és új szolgáltatásokkal próbálják visszacsábítani a dolgozókat a munkahelyeikre, főleg a Z generációs munkavállalókat. A cégek számára a bérlemények kiválasztása során döntő fontosságú az irodaház környezettudatossága, az energiahatékonyság, a lokáció, valamint a tömegközlekedés, míg a dizájn kissé a háttérbe szorult” – mondta Fodor Dániel, Az Év Irodája Kft. ügyvezetője és a versenyek főszervezője.

A verseny menete a megszokott módon zajlik, azaz a szervezők október 6-tól várják a pályázatokat november 30-ig, majd a közönségszavazásra kerül sor Az Év Irodája honlapján 2023.01.03-02.03. között, ahol a kedvenc pályázatunkat támogathatjuk a voksunkkal. A Real Estate Awards díjátadó gálára 2023. 02.23-án a Pesti Vigadóban kerül sor, míg Az Év Irodája verseny átadója szokás szerint egy országos irodapiaci konferenciával és szakmai kiállítással lesz egybekötve 2023 tavaszán a Várkert Bazárban.

Az Év Irodája főkategóriák

Az Év Irodája, Az Év Közösségi Tere

Az Év Belsőépítész Cége, Az Év Irodaháza

Alkategóriák

Az Év Kisvállalati Irodája, Az Év Középvállalati Irodája, Az Év Nagyvállalati Irodája

Az Év Design Irodája, Office Branding Különdíj, Az Év Közösségi Irodája

Starters E-Components Generators Automotive Hungary Kft.

Real Estate Awards Kategóriák

Az Év Ingatlanfejlesztése, Az Év Tervezett Lakó Projektje, Az Év Tervezett Kereskedelmi Projektje, Az Év Asset Management Cége

Az Év Property Management Cége, Az Év Facility Management Cége, Az Év Tanácsadó Cége, Az Év Kivitelező Cége

Az Év Fejlesztő cége, Az Év Ingatlanpiaci Személyisége, Az Év Feltörekvő Személyisége, Az Év Tranzakciója

Az Év Legzöldebb Projektje, Az Év Lakófejlesztése, Az Év Hotel Fejlesztése

Az Év Logisztikai Fejlesztése, Az Év Irodakivitelező Cége

Címlapkép: thyssenkrupp iroda