Egy monokróm remekmű! Így néznek ki a SZOVA irodaház belső terei

A SZOVA Nonprofit Zrt. irodaházában a koncepció központi motívuma Szombathely városának térképe, hiszen ez a grafikai elem köti össze a tereket egyetlen összefüggő gondolati egységgé. A dizájn alapvetően az ideális felhasználói élményre összpontosít, hiszen miközben az iroda monokróm színvilága egyszerre visszafogott és izgalmas, számos lehetőséget is rejt magában.

A fekete falak és bútorok keltik fel a látogató figyelmét elsőként. Innen a térképgrafika visz tovább a lépcsőházon keresztül a felsőbb szintekig. Minden elem, a süllyesztett fali ledektől kezdve a könnyen tisztítható tapétákon át a könnyen hozzáférhető gépészeti elemekig a funkció és a forma egyesítésével járul hozzá az iroda ideális működéséhez.

Az irodaház belső tereinek koncepciója tervezetten vezeti a beérkező figyelmét az első lépéstől a közösségi tereken keresztül egészen a munkaállomásig. Lehetőséget ad az ötleteknek, vagyis megengedi, hogy a dolgozók birtokba vegyék és saját képükre formálják a tereket.

A monokróm színvilág nem csak a dizájn alapvető eleme, hanem fontos szervezőelve is az irodaháznak, hiszen a városüzemeltetés számos tevékenységi körrel rendelkezik, amelyek eltérő igényeket és feladatokat jelentenek a mindennapokban. A munkaterületek központi dizájnja ezeket a különböző igényeket, munkamódszereket és szervezeti egységeket hozza közös platformra, és csatornázza be egy egységes koncepció mögé.

A nyersbeton felületek „városi dzsungel” kialakítására adnak remek lehetőséget, az akusztikailag jól felkészített terek pedig lehetővé teszik a különböző csapatok párhuzamos működését. Mindemellett tágas, jól felszerelt kantin és konyha látja el az iparterületen lévő épület dolgozóit, akik szolgáltatók hiányában egyébként is házon belül oldják meg az étkezésüket. A textilek, padlószőnyegek és kárpitozott bútorok a komfortérzetet növelik, vagyis a letisztultságot párosítják a személyességgel.

A SZOVA projekt minden egyes lépése a költségvetés adottságaival, a színválasztással, a kivitelezés optimalizálásával, a felhasználói élmény és figyelem tudatos szervezésével egyetlen kerek egységet alkot.

Fotók: azevirodaja.hu

Az Év Irodája pályázatra november 30-ig itt lehet jelentkezni.