Elkészült a VGP Park Budapest Aerozone első üteme

Az átadást követően 3 további ütemben készül majd el a teljes ipari ingatlankomplexum, ahol további 50 000 m2 épület tervezését és kivitelezését vállalta a VGP magyar csapata. Az Üllő és Vecsés határán, közvetlenül az M0-ás körgyűrű mellett és az M4-es autópálya csomópontjánál található Budapest Aerozone Parkban található raktárépület a cég első reptéri zónában épített projektje Magyarországon.

A park Budapest keleti ipari régiójához tartozik, a reptér és az autópályák közelsége kiemelkedő szerepet kap közlekedési szempontból ugyanis innen könnyen megközelíthetőek mind a hazai nagyvárosok mind a környező országok kiemelt úti céljai. Ideális helyszín a logisztikai szolgáltatóknak és a raktározással foglalkozó kereskedelmi és gyártó cégeknek” – mondta el Pálovics Károly, a VGP magyarországi country managere.

A megrendelő, a Boxy Logisztikai Zrt új fulfillment központjában robotokkal szolgálják ki a webáruházak rendeléseit, ezért a padlók kialakításánál különös figyelmet kaptak az egybefüggő, sima felületek és az új technológiákhoz igazított belső kialakítás is. A projekt a Breeam Very Good minősítése már folyamatban van.

A state-of-the art technológia mellett a fenntarthatóság és az energiahatékonyság a VGP által fejlesztett kereskedelmi ingatlanok központi paraméterei. A vállalat elkötelezte magát amellett, hogy 2025-re szén-dioxid-semlegessé válik, továbbá BREEAM-minősítéssel és zöld energiával dolgozik. 

Ennek eredményeképpen a teljes portfólió 61,2%-a rendelkezik környezetvédelmi tanúsítvánnyal, párhuzamosan a VGP Megújuló Energia Részlegének zöld energiatermelő kapacitása 120,9 MWp-ra nőtt, további 53,7 MWp pedig előkészítés alatt áll. A 2019-ben létrehozott VGP Alapítvány már 29 olyan projektet karolt fel, amelyek társadalmi kérdésekkel, természetvédelemmel és kulturális értékek védelmével foglalkoznak, és eddig több mint 12 millió euróval támogatta ezeket.

További információ: https://www.vgpparks.eu/hu