Ezek most a legmenőbb loftlakások, lakóparkok és társasházak Budapesten

Attila99loft

A 2021-ben átadott Attila99loft eredeti épületét Györgyi Dénes tervezte 1936-ban az Elektromos Művek számára transzformátorházként. Annak ellenére, hogy az ingatlan az eltelt több mint nyolcvan év alatt számos kisebb-nagyobb átalakításon esett át, máig őrzi eredeti arculati jegyeit. A beruházói vízió egy otthonos, de mégis modern kozmopolita miliő megteremtése volt, egy olyan hely megalkotása, ami extravaganciájának és lokációjának köszönhetően a legmagasabb igényeket is kiszolgálja.

A ház adottságaiból kifolyólag lenyűgöző belmagasság és a hatalmas, osztott ablakfelületek biztosítják a természetes fény áradását a lakásokban. A jellemzően több emeletes apartmanok design csigalépcsőkkel és könyvtárszobával, térben elhelyezett kádakkal, nagyméretű teraszokkal nagyvonalú, modern és elképesztően szép, részletgazdag élettereket kínálnak. Az Attila99loft luxus lakásai hiánypótló újdonságnak számítanak a budapesti ingatlanok között.

Grand’Or by Cordia

A Grand’Or a pesti vigalmi negyedben, a megújuló Blaha Lujza tér közelében található. Az épületet egyedi tervezése és építészeti megoldásai is figyelemre méltóvá teszik. Mivel a ház homlokzata az utca felé hibrid funkciót takar, ezért egy olyan kortárs homlokzatot terveztek, amely úgy illeszkedik a kerületre jellemző eklektikus házak merev tagolásához, hogy közben a környező bulinegyedhez híven játékos is egyben.

A fejlesztés különleges lokációja szintén vissza nem térő lehetőséget nyújt mind a belvárosi otthont keresőknek, mind az ingatlanjukat hasznosítani vágyóknak. A Nagy Diófa utca környéke a budapesti ingatlanpiac egyik legizgalmasabb, legfrekventáltabb része, amely a belváros összes előnyét magában hordozza. Ez a negyed Budapest számos kiemelt látnivalójától és a legismertebb belvárosi szórakozóhelyektől, éttermektől is csupán sétatávolságra található.

Metrodom Őrmező Lakópark

A Metrodom Őrmező lakópark Újbuda dinamikusan fejlődő városrészének egyik legizgalmasabb, új építésű modern lakóépület együttese. A nyugodt, családias környezet ideális helyszíne a 7 épületből álló lakóparknak. Az itt élők mindennap részesei lehetnek a csodás dél-budai panorámának. Az elegáns homlokzatú épületek egy nagyméretű, autómentes összefüggő park köré épültek, ahol a lakók az utcai forgalomtól távol pihenhetnek. A kikapcsolódást és feltöltődést segíti a külső medence, a napozóterasz és a fitneszterem is.

A közel 1,6 hektáros ősfás, kertvárosi övezetben megépült épületek békés kis szigetet alkotnak. A nagy homlokzati ablakokon keresztül csodás panoráma és sok természetes fény várja az itt élőket. A tervezés során fontos szempont volt a lakópark épületeinek egységes megjelenése, amiben hangsúlyos elemként jelennek meg a lakásokhoz tartozó, nagyméretű teraszok horizontális födémlemezei. Minden lakásra egységesen jellemző, hogy átlagon felüli, közel 2 méteres erkély mélységgel épültek.

GREENSIDE Lakópark

Angyalföldön, a Városliget közelében található az Avico Group idilli elhelyezkedésű lakóprojektje, amit 2021 első negyedévében adtak át. A lakópark a kényelmet, környezete pedig a nyugodt, pihentető mindennapokat szolgálják. A részben BB besorolás alá eső épület fejlesztői változatos alaprajzi elrendezés mentén kialakított otthonokat kínálnak a belvárosi lokációt preferáló vásárlók számára, kétszintes teremgarázzsal, liftekkel, teraszokkal, belső udvarral és játszótérrel, amelyek hozzájárulnak a leendő lakók kényelméhez.

Borítókép: Metrodom Őrmező Lakópark – azevirodaja.hu