Időutazás a kastélyok világába

A kastélyok magukban hordozzák a múlt és a jelen varázsát egyetlen gyönyörű helyszínen. Ezek a monumentális épületek gazdag történelmi és kulturális háttérrel rendelkeznek, és ma is fontos szerepet játszanak a művészet, a történelem és a luxusingatlanok világában. Az eladó kastélyok lehetőséget kínálnak arra, hogy az új tulajdonosok részesei legyenek egy lenyűgöző időkapszulának, amelyben modern luxus és a múlt varázsa összeolvad. 

Mutatunk néhány mesebeli eladó kastélyépületet. 

Magyarország egyetlen „zöld” kastélya

Magyarország egyik legkülönlegesebb eladó kastélya egy lenyűgöző birtokon található, ami majdnem 60000 négyzetméteres területen fekszik. Ezt a gyönyörű épületet eredetileg 1910-ben építették, majd 2012-ben Herrer Y Ceasar Ybl-díjas építész tervei alapján teljesen felújították. A birtok területe alatt termál gyógyvíz található. A kastély Magyarország egyetlen „zöld” kastélya, mivel a parkban található 50 kW-os napelemfarm szinte teljes mértékben gondoskodik az áramellátásról. A kazánházban pedig négy darab, 64 kW-os biomassza kazán működik. A meleg víz ellátását napkollektorok biztosítják, míg a park öntözéséhez fúrt kútról származik a víz.

Modern kori kastély Balatonendréden

A Balatontól 7 kilométerre fekvő kastély Balatonendréden található. Ezen a területen 70000 négyzetméternyi földterület található, amely szántóföldből, legelőből és erdőből áll. A birtokon egy háromszintes, panorámás kastélyszerű épület található. A birtok teljesen önellátó, mivel rendelkezik saját napelemekkel, kutakkal, víztisztító berendezésekkel és szennyvíztisztítóval is. Az épület fűtését vegyes tüzelésű kazán és vízteres cserépkályha padlófűtéssel biztosítja.

Lajostelepi különlegesség

A kastély Fejér vármegyében, Lajostelepen található. A helyszín csendes és nyugodt, jó levegőjű, és gyönyörű parkosított területen található, amely ősfákkal van beültetve. Az ingatlan több mint 100 éves, teljes felújításon esett át 2002-ben, megtartva az eredeti stílusát. Az ingatlan 5 különálló épületből áll: a kastélyépületből, ami 688 négyzetméteres, a gondnoki házból, gépkocsitárolóból, víztoronyból és egy műhelyből. 

Luxusvilla Szombathelyen

Egy gyönyörű, mintegy 5300 négyzetméteres parkosított területen, Szombathely belvárosában, egy lenyűgöző villa várja új tulajdonosát. Ez a közel 600 négyzetméteres rezidencia nem csupán egy hatalmas klasszicista parkot kínál, hanem egyúttal luxus kényelmi szolgáltatásokkal is rendelkezik, mint például egy nagy ellenáramoltatóval felszerelt medence, jacuzzi, és egy eredeti Ferrari stílusú konyha.

Vissza a 18. századbeli székesfehérvári kastélyba

Ezen a lenyűgöző őspark területén több önálló épület található, melyek együtt Székesfehérváron egy különleges épületkomplexumot alkotnak. Ebben a csodálatos környezetben megtalálható: egy nagy kastély, egy kis kastély, egy fürdőház és egy magánkápolna. Egy igazán különleges helyszín az Apor terem, hiszen Boldog Apor Vilmos püspök vértanúságát örökítette meg a jelenlegi tulajdonos. A magán kápolnában zártkörű családi szentmisék és családi ünnepek, például keresztelők is megrendezhetőek. Ezen kívül még számos kényelmi szolgáltatás is elérhető a kastélyban, mint például egy vadászterem, borozó, uszoda, fitness terem, szolárium, szauna, őrszoba és szivarszoba. 

A terület összesen 231300 négyzetméter, melyből 4 hektár átadtak a falunak, ahol jelenleg a község sportpályája található.Ez a gyönyörű terület egy igazi különlegesség, amely minden igényt kielégít, és lehetőséget kínál a privát rendezvények megrendezésére és pihenésre egyaránt.