Így néz ki az OTP vadonatúj zöld irodaháza a Váci úti irodafolyosón

Az OTP Csoport legfőbb célja az volt az ingatlanegyüttes megépítésével, hogy a különböző központi szakterületeken dolgozó kollégáknak inspiráló munkakörnyezetet hozzanak létre. A legújabb trendeknek megfelelően olyan helyszínek és terek formálódtak, ahol a találkozások, az egyeztetések, az oktatások, a rendezvények mind-mind a vállalat közösségépítését szolgálják.

Mivel az irodaház Budapest egyik legforgalmasabb útjának szomszédságában épült, a belső parkban és a házon belül kellett olyan zöld oázisokat kialakítani, amelyek biztosítják a dolgozók jóllétét. A változatos közösségi terek, a természetes fény, a nyugtató zöld területek új értelmet nyertek az elmúlt időszak világjárvánnyal nehezített hosszú hónapjait követően.

Az épületben közel 50.000 m2 irodai és közösségi területet alakítottak ki a legváltozatosabb funkciókkal. Az irodaház földszintjén találhatók a lobby területek, a rendezvénytermek, a tudásközpont, az éttermek és a kerékpáros öltözők. A belső udvarban hamarosan nyitnak az üzlethelyiségek is, amelyek tovább erősítik a dolgozói elégedettséget és az elérhető funkciókat színesítik. Fontos szempont volt, hogy a kert télen és nyáron is hasznosítható legyen, ahol természetes környezetben padok, éttermi teraszok, tárgyaló pavilonok, kávézó és szökőkút is található.

Az épület maximális mértékben flexibilis kialakítású, így az aktuális igényeknek megfelelően gyorsan átalakítható. Az OTP előzetesen szimulálta a munkafolyamatokat, többek között a megvalósíthatóság, a használhatóság és a gazdaságos üzemeltethetőség biztosítása érdekében az M12 irodaház egyes funkcióit mind a tervezés, mind a kivitelezés szakaszában már előzetesen tesztelték.

A munkatársak reggelente a nagy fákkal, pavilonokkal, éttermi teraszokkal kialakított parkon keresztül sétálva érik el az épületet. A belső udvarok, a tetőteraszok növényei és 5-6 méteres fái mellett az irodaszinteken is újabb és újabb növényekkel találkozhatunk. Az anyagok, formák, színek, az akusztika, a levegőminőség, a mennyezet hűtés-fűtés, a rengeteg természetes fény mind-mind olyan elemek, amelyek megteremtik a természetközeli munkakörnyezetet.

Belépve az épületbe egy sor jövőbe mutató megoldással találkozhatunk az építészeti elemektől az irodaterek elosztásán keresztül a kényelmes és rugalmas munkavégzést segítő eszközökig. Olyan hibrid működést támogató rendszereket építettek be az IT rendszerektől a hűtés/fűtés megoldásáig, amelyek már a jövőt képviselik. Mindez közös munka eredménye, hiszen a cég maximálisan bevonta a dolgozókat a projektbe, amely növeli a dolgozói elköteleződést is.

Fotó: azevirodaja.hu

Az Év Irodája pályázatra december 15-ig itt lehet jelentkezni.