Így néz ki a Heineken új hazai főhadiszállása

Az új iroda belsőépítészeti tervezése a Pyxis Nautica nevéhez fűződik, miután a projektmenedzser CBRE a korábbi Dózsa György úti iroda helyett ezt a vadonatúj épületet választotta a Heineken számára.

A gondos előkészítésnek köszönhetően a megrendelő már konkrét igényekkel, nagyságrendileg meghatározott büdzsével és kész ütemtervvel, illetve saját arculati kézikönyvvel érkezett, így a tervezés érdemi része gyors tempóban haladt.

A Heineken előzetesen workshopok és fókuszcsoportos beszélgetések segítségével mérte fel a munkatársak igényeit, és külön érdemes kiemelni, hogy az elmúlt évek változásait is már értékelte a vállalat és az alkalmazottak. Így a COVID-19 miatt megváltozott igényeket is figyelembe vették az új irodakoncepció megalkotása során. Sőt, a Heineken munkatársai a projekt egész időtartama alatt szorosan együttműködtek a tervezőkkel.

Az új iroda kialakításánál figyelembe vették a bérlemény adottságait, a műszaki paramétereket, a világítást és a mennyezeti struktúrát, amelyet a Pyxis Nautica visszafogott, néhol ipari egyszerűségű belsőépítészettel egészített ki, hogy a projektköltséget a lehető legoptimálisabb szinten tartsák.

A cél az volt, hogy a vállalat által forgalmazott brandek a belsőépítészetben integráltan jelenjenek meg. Jó példa erre a recepciós pult, ahol a Heineken ikonikus üvegpalackja tömegesen jelenik meg íves nagyvonalú pultot formálva, miközben az enyhén döntött üvegek a kínálás gesztusát jelenítik meg. A márkákról elnevezett tárgyalók grafikailag, illetve a padlóburkolatokban szofisztikáltan eltérnek az alapdesigntól, de rajzolatukban és textúrájukban folytonosak maradnak.

Mivel a megrendelő multibrandként működik, ezért a tervezők olyan egységes atmoszférát alakítottak ki, amely integráló tényezőként hat az egész munkahelyen, és a vállalat eltérő márkáit egy közös koncepcióban és értékrendben egyesíti. Ez lett az az ipari hangulat, amely az oldalfalakon jelenik meg kezeletlen betonfelületek alkalmazásával, és a munkatereket végigkíséri.

Fotó: Jaksa Bálint, azevirodaja.hu

Az Év Irodája pályázatra december 15-ig itt lehet jelentkezni.