Így néz ki a Henkel új munkahelye a Millennium Gardens irodaházban

35 éve jelent meg a magyar piacon a Henkel, és e jeles évfordulón vehette át a vállalat az új budapesti központi irodáját, ahol a cég történetében először az üzletágak és a különböző funkcionális területek együtt működhetnek. A Henkel vezetősége a kezdetektől fogva bevonta az ötletelésbe a munkatársakat, sőt, a legaktívabb kollégák változásmenedzsment csapattá alakulva támogatták a projektet.

Nemcsak az új munkakörnyezet és a lokáció, hanem maga az irodába való visszatérés és az új munkakultúra elsajátítása is nagy kihívások elé állította a közösséget. Az új iroda létrehozásánál alapvető szempont volt, hogy a kollégák munkáját egy modern, inspiráló, rugalmas irodatér támogassa. Ennek érdekében a vállalat szakított a régi szigorú vonalakkal és egy rugalmas, színes, a különböző generációk és nemzetek igényeihez is alkalmazkodó központot alakított ki.

A mai trendekhez és elvárásokhoz illeszkedő okos, fenntartható iroda jött létre, amely lehetővé teszi a smart work koncepciónak megfelelő rugalmas munkakultúra létrehozását, illetve egy környezettudatos és a jövőért tenni akaró közösséget támogat. A közös terekben a kollégák kötöttségek nélkül dolgozhatnak, beszélgethetnek, inspirálódhatnak, feltöltődhetnek. Nagy hangsúlyt helyeztek a munkavállalók egészégmegőrzésére, így fő szempont volt a kiváló minőség és ergonómiai kialakítás.

Az iroda több mint 200 ergonomikus munkaállomásnak ad otthont, a belső terek kialakításánál pedig a tevékenységalapú munkavégzés volt az irányadó. A nyitott irodatereket úgy tervezték meg, hogy koncentráltabb munka esetén elvonulási lehetőséget biztosítanak a telefonfülkék, fókusz szobák és tárgyalók. Ezek a kisebb területek a nagyobb, közös irodatereket szegmentálják is.

A közösségi zónák kialakításánál pedig arra törekedtek, hogy olyan színes, vonzó és kényelmes helyek jöjjenek létre, ahol a kollégák szívesen isznak meg egy kávét vagy teát, kezdenek spontán beszélgetésbe vagy inspirálódnak egy közös munka kapcsán.

Külön érdekesség, hogy a Henkel speciális területeket is létrehozott, amelynek megvalósítása kihívást és komoly szakmai kompetenciát kívánt meg a tervezési és a fitout munkálatok során. Így például olyan Demo Centert (Labor) valósítottak meg, ahol kész ipari ragasztástechnológiai termékeket tesztelnek közel laboratóriumi körülmények között.

Fontos szempont volt az is, hogy a design elemek megalkotásánál megjelenjenek a hagyományos, helyi minták. Így álmodták meg a Work-Café területen a színes, 3 dimenziós fa mozaikokból kirakott Magyarország formát, vagy az ebédlőnkben azokat a mintákat, amelyek modern ábrázolással jelenítik meg a magyar népművészeti hangulatot. Emellett több egyedi, kortárs művészeti alkotás is szépíti a tereket.

Fotó: azevirodaja.hu

Az Év Irodája pályázatra december 15-ig itt lehet jelentkezni.