Indul a Le Jardin ökobarát lakófejlesztés

A Le Jardin a XIII. kerületi Rozsnyay utcában helyezkedik el parkos zöldkörnyezetben. A Váci út közelségének köszönhetően pedig remek közlekedési infrastruktúrával is rendelkezik, a városközpont autóval és tömegközlekedéssel egyaránt könnyen megközelíthető. Az M3-as Forgách utcai metrómegállója a projekttől mindössze 10 perc sétára helyezkedik el, a 14-es villamos megállója mindössze 5 perc sétával elérhető, valamint a 105-ös busz megállója 150 méter sétatávra található. 

Az aktív életmódot kedvelőknek biztosított a biciklis közlekedés is, hiszen a lakópark közelében teljesen különálló kerékpárút vezet. A Le Jardin közvetlen közelében játszótér, óvoda, iskola, két gimnázium és szakközépiskola, valamint egyetem is található, így kitűnő választás gyerekes családok számára. És mindössze 10 perces sétatávolságra érhető el a Budai Egészségközpont és a Duna Pláza bevásárlóközpont.

A „le jardin” franciául kertet jelent, így a nevéhez méltó módon a lakópark csendes, idilli környezetben helyezkedik el, minden oldaláról kertekkel határolva. A lakópark a Rákos patak mellett helyezkedik el, a patak túloldalán pedig egy park található, amely az új gyalogos hídnak köszönhetően közvetlenül megközelíthető. A Le Jardin két ütemében 360 darab hatékony alaprajzú, napsütötte lakás épül fel, a praktikus stúdiólakásoktól egészen a nagyvonalú, ötszobás penthouse lakásokig, amelyekről csodás kilátás nyílik a budai hegyekre. 

A két épület közötti területen belső park, egyfajta „passage” alakul majd ki, miközben a külső oldalakon széles oldalkertek találhatóak, amelyek nagy számú kertkapcsolatos lakás lehetőségét teremtik meg. Az emeleti lakások mindegyike teraszos otthon, egyes nagyteraszokon jakuzzi elhelyezésére is lehetőség van. A telek az utolsó beépítetlen terület a környéken, ahol a lakók zavartalanul élvezhetik majd a kerület egyik legszebb és legkorszerűbb épületében a természetközeli pihenést.

A Le Jardin ökobarát lakópark egyúttal a LIVING eddigi legfenntarthatóbb fejlesztése, melynek részei a teljes mértékben megújuló energián alapuló gépészeti megoldás, a környezettudatos anyaghasználat, a szelektív hulladékkezelés, a környezettudatos vízfelhasználás, az esővíz újrahasznosítása, illetve a felület hűtés-fűtés. A három rétegű műanyag nyílászárók hatékonyabb a hő- és hangszigetelést tesznek lehetővé, amelynek köszönhetően az éves hűtési-fűtési költségek sokkal alacsonyabbak lehetnek egy hagyományos kialakítású lakáshoz képest.

A LIVING fejlesztéseihez híven a Le Jardin-ben is elérhetőek lesznek a lakók mindennapjait megkönnyítő közösségi szolgáltatások és okos megoldások. A business cornerrel ellátott közösségi nappali megkönnyíti a munka és a magánélet egyensúlyának kialakítását, továbbá közösségi könyvtár, fészer, csomagpont, közösségi BBQ hely és fűszerkert, valamint közösségi autó és közösségi mobil alkalmazás is elérhető lesz majd a lakók számára. Minden lakás okosotthonnak készül, a SMART Home ingyenes alapcsomagban található központi egység, okos dugalj, ingyenes WiFi szolgáltatás biztosított a lakók számára.