Kiemelkedően rezsitakarékos lakóház épül

Elérte legmagasabb pontját az i6 Residence by Cordia, az épületre felkerült a szerkezetkész állapotot jelző bokréta. A számos vásárlási, szórakozási, kikapcsolódási lehetőséget nyújtó Corvin Sétánytól néhány percnyi sétára található Illés utcai épület rendkívül energiahatékony, a közel nulla energiaigényre vonatkozó követelménynek megfelelő vagy annál is takarékosabb lakásokból áll majd. Az elhelyezkedésüktől függően AA vagy BB energetikai besorolásuk azt jelenti, hogy az itt található otthonok energiaigénye akár az egynegyede, illetve egyharmada is lehet egy FF kategóriába sorolt ingatlanénak. (Hazánkban a lakások és családi házak fele tartozik az FF vagy annál rosszabb minősítésű otthonok körébe, a 2000-es években épült házak jellemzően az FF besorolás követelményeit teljesítik.)

Az energiatakarékosságot, vagyis az alacsony rezsiköltséget szolgálja, hogy az i6 Residence kiemelkedő hőszigetelő-képességű, hőhídmentes épületszerkezettel készül, a lakásokat pedig központi hőszivattyús technológiát használó, helyiségenként szabályozható, akár okostelefonról távolról is vezérelhető mennyezethűtési és -fűtési rendszerrel látják el, azaz nincs szükség sem hagyományos radiátorokra, sem külön légkondicionálók felszerelésére.

Persze nem csak az energiahatékonysága miatt különleges ez a fejlesztés, hiszen az első otthonukat kereső, akár családos fiatalok mellett kiváló lakhatási lehetőséget nyújt a közeli irodanegyed dolgozóinak és a környéken működő egyetemek hallgatóinak is. Mindez azt jelenti, hogy az itt épülő lakások – a kiváló lokációnak és az alacsony energiafogyasztásnak köszönhetően – könnyen kiadhatók lesznek, vagyis azok számára is kiváló választást jelentenek, akik befektetési céllal vásárolnának ingatlant.

Az Illés utca új építésű lakásai kiváló közlekedési és szolgáltatási környezetben helyezkednek el, a Corvin Sétány közvetlen közelében, de számos villamos (24, 28, 37, 62) és troli (72, 83) megállója is pár percnyi sétára található. A Klinikák metrómegálló csak 10 percre van, a 4-6-os villamos és M3 metró Corvin-negyed megállója, valamint a Harminckettesek tere villamosmegálló is csupán 15 perc séta. Az i6 Residence környéke az aktív pihenésre is számos lehetőséget kínál, hiszen a közelben található a Füvészkert, valamint a játszótereket, sportpályákat és hangulatos piknikhelyszíneket felvonultató Orczy-park is.

A Gábor & Svejkovszky Építésziroda által jegyzett projekt keretében 162 letisztult, modern, jó elosztású, emeleti erkélyes vagy földszinti kertkapcsolatos otthon épül fel 2024 nyaráig, a vevők számára még elérhetőek szabad lakások a fejlesztésben.