Klasszikus luxus és modern high-tech várja a bérlőket az Academia irodaházban

Az irodaház valóban pazar helyen található, hiszen a Duna-part Budapest történelmi központja, amely méltán a világörökség része is. A főváros üzleti, kormányzati, turisztikai és kulturális negyedében álló épület az ESG szellemében kiemelkedő digitális kapcsolatokat, okos megoldásokat, akadálymentességet és közösségi funkciókat fog biztosítani.

Az átalakítással és újrapozícionálással a Europa Capital és a ConvergenCE beruházásában az Academia a klasszikus luxust a modern technikával ötvözve nyújt professzionális munkakörnyezetet és kimagasló ügyfélélményt. A tervezett belsőépítészeti és műszaki megoldások, a közös területek és az irodahelyiségek megújulása a fenntarthatóság jegyében zajlik, a környezettudatos minősítések megszerzése mellett pedig az épület a nettó zéró kibocsátást is megcélozza.

Emellett az irodaház elsőként pályázik a belvárosi épületek közül a WELL minősítés legmagasabb fokának megszerzésére, a Platinumra. A mindennapos testmozgás és a lelki feltöltődés biztosítását eseményszervezéssel és a közeli szolgáltatókkal való együttműködéssel tervezi az ingatlanfejlesztő. A jóga, az egyéni és csoportos foglalkozások, a különböző főző és szabadidős programok segítik majd az egyensúly megteremtését.

A belvárosi légszennyezettség kiszorítása érdekében a bejárati szélfogó mellett gépészeti átszellőztetéssel javítják a levegő minőségét, a vizuális ergonómiát és esztétikai élményt pedig a belsőépítészeti megoldások, anyagválasztások, növények és egyedi művészeti alkotások biztosítják majd. Az éttermi szolgáltató biogazdálkodásokból és kistermelőktől vásárolt alapanyagokat használ a főzés során.

A proptech szolgáltatosokat is új szintre emelik, ennek jegyében Magyarországon elsőként szerezheti meg a ConvergenCE a WiredScore tanúsítványát, ugyanis az ún. VTS Rise technológia integrálásával kiemelt figyelmet fordít a munkavállalók, a terek és a technológia közötti kapcsolatteremtésre.

De még számos kényelmi, a hatékonyságot növelő funkciót említhetünk, mint például a jelenlétet érzékelő, alacsony fogyasztású lámpatesteket, a zaj és kellemetlen légáramlatoktól mentes, egyenletes hőmérsékletet biztosító mennyezeti hűtés-fűtést. Összességében az ACADEMIA a legmagasabb szintű környezetvédelmi igényeknek is megfelel majd. A mozgáskorlátozott látogatókra is nagy figyelmet fordítottak a tervezők, a mosdóblokkok mellett további akadálymentes funkciók is lesznek az irodaházban, így az Access4you minősítést is megpályázza az épület.

Fotók: azevirodaja.hu

Az Év Irodája pályázatra november 30-ig itt lehet jelentkezni.