Még lehet nevezni az Év háza 2022 pályázatra

Ennyi év távlatából nyugodtan mondhatom, hogy az ÉV HÁZA pályázat egy olyan kő, amely hosszú évek óta ott van, nem billeg, rá lehet lépni, és amikor visszafelé jövünk akkor is ott lesz. A pályázat elmúlt éveinek fő üzenete számomra az, hogy a nehézségek ellenére is meg tud maradni, és így az értékteremtés mellett stabilan ki tud állni. Remélem, az idei év újra bizonyítja, miért egyedülálló elismerés az ÉV HÁZA díj, mondta Szoják Balázs, Nívó-díja építész, a pályázat kurátora.

Az országos, nyílt és nyilvános Év háza pályázaton az elmúlt valamivel több, mint két évben, azaz 2020. január 1-j után megépült családi házak, nyaralók, és maximum 4 lakásos lakóépületek tervezői nevezhetik munkáikat, illetve az ebben az időszakban elkészült középületek is a neves Bíráló Bizottság asztalára kerülnek. 

A pályázat célja, hogy megismertesse, számba vegye azokat a minőségi építészeti alkotásokat, amelyek nemcsak esztétikai, hanem környezeti és gazdasági szempontból is példaértékűek. Az Év háza díj jellegzetessége, hogy nem csak több éves szakmai tapasztalattal, hanem a fiatalok, pályakezdők, elsőtervesek számára is elérhető pénzdíjas pályázat.

A pályázat szakmai partnerei évek óta Magyar Építész Kamara, a Magyar Építőművészek Szövetsége, akik a szakmai különdíjak felajánlói is egyben.

Fotó: pixabay.com