Megnyílt az East Gate Offices Miskolcon

Az évtizedek óta elhanyagolt Északterv Irodaházból a 11 hónapig tartó felújítást követően egy korszerű, színvonalas, könnyen megközelíthető komplexum jött létre.  A közel tízezer négyzetméter „A” kategóriás irodával és egy kizárólag napközben működő olasz étteremmel rendelkező épületegyüttes megnyitása a város keleti kapujához közel található rozsdaövezet megújulásának első lépése.

A beruházó Avalon Center Kft.-t is magában foglaló HELL csoport vezetése hisz abban, hogy minőségi, precíz és kreatív munka innovatív munkakörnyezetben születhet igazán. Ennek szellemében épült meg hazánk egyik legkorszerűbb gyárkomplexuma, a HELL ENERGY szikszói termelőüzeme, 2020 tavaszán a fővárosban és környékén dolgozó munkatársak költöztek egy patinás, egyben korszerű technológiával felszerelt irodaházba, most pedig a cég miskolci irodája kap új, modern otthont, a borsodi megyeszékhelyen csak Északterv Irodaházként ismert épületben.

„Szeretnénk, ha a nagymúltú, történelmi hagyományokkal rendelkező városunk csatlakozna azokhoz a sikeres és dinamikus európai nagyvárosokhoz, amelyek valódi tőkevonzó képességgel és infrastruktúrával, valamint munkaerő-megtartó képességgel rendelkeznek. Ehhez nélkülözhetetlen az olyan értékteremtő beruházások megvalósítása, amelyek vonzó desztinációvá teszik városunkat a befektetők számára. Az East Gate Offices átadásával Miskolc most egy, a nemzetközi cégek elvárásainak is megfelelő irodaházat kap, amellyel négyszeresére nő a térség minőségi irodaterületeinek mennyisége” – mondta a megnyitón Tóth Róbert, a beruházó Avalon Center Kft. ügyvezető igazgatója.

Az East Gate Offices irodakomplexum 4 részből áll, két 5 emeletes irodaépületből, az összekötő központi fogadótérből és az Il Baffo étteremből. Az első irodaházban, az A épületben kaptak helyet a HELL cégcsoport Miskolcon dolgozó munkatársai, a másik 5 emeletes irodaépületben, a C épületben találhatók az 50-2000 négyzetméteres bérelhető irodák és a hozzájuk tartozó 8-20 fős tárgyalók. A két egységet összekötő B épület az EGO fogadótere, a központi recepció, ahonnan a 100 fős, külsősök számára is bérelhető konferenciaterem is nyílik. Az irodaház egy 18.960 m2-es területen fekszik, melyhez a Zsigmondy utca túloldalán tartozik egy 150 férőhelyes parkoló is.

Az épület korábbi névadója, az Északterv, azaz az Északmagyarországi Tervező Vállalat 1948 és 2000 között működött, az intézmény az észak-magyarországi, vagyis Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves és Nógrád megye tervezési feladataival foglalkozott. A vállalat 1965-ben költözött be a Zsigmondy u. 2. szám alatt akkor megépült iker irodaházba, és egészen a vállalat megszűnéséig ez az épület maradt az intézmény székhelye. Az Északterv ház a maga idején előremutató, nagytermes irodaépületként működött 5 szinten, ahol a több mint 500 munkatársat paravánok, tervek tárolására alkalmas bútorok választották el egymástól. 

A 80-as évek közepe felé megtörtént az épület belső felújítása, ennek során szintenként középfolyosós, falakkal leválasztott hagyományos irodaépület került kialakításra a korábbi nagyteres munkatér helyett, és ez a kialakítás megmaradt egészen a vállalat megszűnéséig. A 2000-es évektől, az Északterv kiköltözése után az épületcsoport folyamatosan romló állapotba került. Két évvel ezelőtt, 2020 nyarán vásárolta meg a HELL cégcsoporthoz tartozó Avalon Center Kft. Miskolc egyik ikonikus építészeti helyszínét, majd 2021 augusztusában kezdődött meg a komplexum átalakítása.

Fotó: https://www.egoffices.hu/