Megújult az Arena Corner irodakomplexum. Zöld sziget a Hungária Körgyűrű forgatagában

Az irodapiacon az egyik legújabb trend az irodaházak közös tereinek fejlesztése, vagyis ne csak a bérlő cégek – az employer branding keretein belül –, hanem az irodaházak is bevonzzák a dolgozókat a pandémia után. Az épülettulajdonosok egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek a közösségi terekre és szolgáltatásokra, így nyilván kiemelt helyszín a lobby, az étterem, a kávézó vagy éppen a kültéri parkosított zónák.

Ennek megfelelően az Arena Cornerben is a rekonstrukció során a két lobby közösségi és kiszolgáló tereinek esztétikai és funkcionális megújítására helyezték a hangsúlyt. A főépületben átalakításra került az étterem, a kávézó és a konyha, amelyek közösségi helyszínt alkotva még színvonalasabb szolgáltatásokat nyújtanak a bérlőknek. Emellett a Kerepesi úti épületszárnyban a korábbi székház jellegű használat után a több-bérlős rendszerre történő átállás során újjászületett a fogadótér és a liftek előtere.

A felújítási program alapvető célja, hogy a bérlők jól érezzék magukat, ennek érdekében az üzemeltetők folyamatosan vizsgálják, hogy a bérlők munkavállalóinak milyen napi szükségleteik vannak. A cél az inspiratív és komfortos környezetet biztosítása, ennek érdekében az egészség és a dolgozói jóllét megőrzésére irányuló szolgáltatások is fejlődtek. Így többek között az étterem átalakításával olyan környezet jött létre, ami az étkezés mellett a rekreációnak, az elmélyült munkának és a csapatépítésnek is teret biztosít.

Számtalan hangulati elem egyesült a koncepcióban, így amíg a nagyvonalú átriumban a könnyed, légies anyagok, színek és a dús növényzet a szabad ég alatti étkezés örömét adja, addig a zártabb, alacsonyabb belmagasságú területen otthonos, meleg hangulatot áraszt az esőerdők ihlette tér. A nyüzsgő kávézót a növények között megbújó állatvilág motívumai töltik meg élettel.

A lobby légiessége pedig abban nyilvánul meg, hogy a külső és a belső tér határai elmosódnak, hiszen az itt markánsan domináló növénysziget összeköti a belső tereket a közterület világával. Vagyis összességében a levegő-flora-fauna hármas hangulati egység uralkodik a megújult zónákban.

Az irodaházban wellbeing tereket alakítottak ki, ahol elérhetők a wellness, kozmetikai, szépészeti szolgáltatások, illetve sportolási és rekreációs (jóga, gyógytorna) lehetőségek. A komfortszolgáltatások – mint például a házhoz jövő cipész vagy ruhatisztító, mentálhigiénés workshopok, termelői piacok – mind azt szolgálják, hogy a bérlők több szabadidőhöz jussanak. A manapság előtérbe kerülő környezettudatos és energiahatékony épületüzemeltetés párosul az akadálymentes épület Access4You és a BREEAM very good minősítésekkel.

Fotók: azevirodaja.hu.

Az Év Irodája pályázatra november 30-ig itt lehet jelentkezni.