A Metrodom Green nyerte Az Év Tervezett Lakóprojektje díjat

A Metrodom Csoport a „zöld fordulat” élére kíván állni, és még élhetőbbé tenni a fejlesztéseket. A különösen energiahatékony, „AA” energetikai besorolású, tetőre telepített napelem rendszerrel felszerelt, 50 százalék feletti zöldterületi mutatóval bíró Green projekt nyerte el a Real Estate Awards Az Év Tervezett Lakóprojektje díját – hangzott el az elismerés átvételekor Kiss Gábortól, a Metrodom Csoport műszaki igazgatójától. 

A 508 lakásos Metrodom Green a IX. kerület Vaskapu és Vágóhíd utca sarkán felépülő lakópark. A fejlesztő azt ígéri, hogy az alkalmazott jövőbe mutató műszaki megoldásoknak köszönhetően a lakópark az átadás után évtizedekkel is ki fogja elégíteni a kor aktuális igényeit. A lakóteret a zöld megoldásokon kívül extra hozzáadott értékű közösségi terek egészítik ki. A lakókat többek között közösségi nappali, wellness és szauna, babaszoba, játszótér, mászófal, napozó- és grillterasz, co-working iroda, valamint csomagpont és mikromobilitási állomások várják.

A Metrodom Green lakóparkot a zöld homlokzat, a belső park és a közösségi szolgáltatások mellett az „AA” energetikai besorolás és a tetőre telepített napelem rendszer teszik különlegesen fenntarthatóvá a hasonló méretű társasházak között. Az épület teremgarázsban minden beálló saját elektromos töltővel rendelkezik, így a tulajdonosok a villanyautóikat a lehető legegyszerűbben tudják tölteni.

Fotó: azeveirodaja.hu