Nagypolgári street art uralja az Artificial Group budapesti irodáját

2022 áprilisában adták át az Artificial Group új, 700 négyzetméteres irodáját a Ferenciek terén. Itt azonban hiába keresnénk modern irodaházat, ugyanis az ügynökség egy impozáns bérpalotában talált új otthonra. A nyüzsgő belváros és a lendületes irodadizájn nagyszerűen illeszkedik egy ilyen típusú vállalat mindennapi pörgéséhez, up-to-date dolgoznak, néha még az időt is megelőzik.

Fontos a cég számára, hogy jó hangulatú, laza térben dolgozzanak, amely az ügyfelek számára is rögtön megmutatja a cég értékeit. Pörgés folyamatosan, meetingek, workshopok, ügyféltalálkozók, sőt, néha akár bulik is. Számos zóna fér meg egy helyszínen, tárgyalók, open space és más funkciók, miközben az iroda központi egysége – a nagy közösség tér – a bejáratnál található bár, ahol napközben dolgoznak a kollégák, dél körül ebéd, péntekenként pedig sokszor spontán bulik helyszínévé válik.

Az ügynökségek számára a dizájn mindig meghatározó, hiszen ahogy a stílus maga az ember, részben a dizájn maga az ügynökség. Az érzékszerveinkkel felfogható irodavilág már jó alap arra, hogy az ügyfelek felmérjék az ügynökség identitását. Nem csoda, hogy mindenhol markáns feliratok és intenzív színorkán veszik körbe a munkatársakat.

Az iroda hangulatának kialakításában ugyanakkor nemcsak az otthonosság és modernség játszott nagy szerepet, hiszen az egyes helyiségekben erősen jelen van az elegáns, polgári hangulat is. A hatalmas belmagasság és a plafonig érő fa nyílászárók emelik impozánssá a tereket, a falakat stukkók teszik kazettás hatásúvá. Ezért több hagyományos elemet megtartottak, így a fekete-fehér, kicsit loftos dizájnt, miközben behozták a street artot trash jegyekkel kiegészítve.

Bár egy századfordulós házban az eredeti adottságok miatt nem könnyű ökokoncepciókban gondolkodni, az ügynökség törekszik a környezeti lábnyoma csökkentésére. A bútorok némelyike régi fa alapanyagokból készült izgalmas patchwork technikával, de a legtöbb bútor felújított vagy régi bútorból készült újabb darab. Minden munkatársuknak fontos, hogy tömegközlekedéssel vagy biciklivel járjon, szelektíven gyűjtse a szemetet és ne használjon egyszer használatos eszközöket.

Az egyes szobákból a dolgozók varázsolnak számukra tökéletesen otthonos munkakörnyezetet, hiszen mindenütt egyedi dekoráció, saját növények, matricák és képek hirdetik a tulajdonosaik egyéniségét. Az egyik falon helyet kapott a cégnél tíz éve dolgozó kollégák dicsőségfala is. Olyan idézetekkel tűzdelték tele a szobákat, amelyek meghatározzák a mindennapjaikat. Összességében a Ferenciek terén a századforduló nagypolgári esszenciája találkozik a 21. század modernségével.

Fotók: azevirodaja.hu.

Az Év Irodája pályázatra november 30-ig itt lehet jelentkezni.