Mit várunk egy új otthontól?

Nemrég írtunk az ATENOR első magyarországi lakóingatlan-beruházásáról. A Lake11 Home & Park koncepciója szerint a zöld, modern, közösségi és egyedi építészeti megoldásokkal kialakított lakókörnyezetbe az ember nemcsak aludni fog hazatérni. A pandémia hatására egészen más fogyasztói trendek kezdenek kialakulni a lakáspiacon. Az otthoni munkavégzés komoly kavicsot dobott a lakásméretek nyugodt állóvizébe. A bezártság felértékelte az erkélyeket, teraszokat, kerteket és az igényt egy privát dolgozósarok kialakítására. Az állandósult ’home-office’ és a visszatérő vírusriadók a vállalati és munkavállalói gondolkodást is átformálják.

Mit kell tudnia a jövő lakásának?

A zöldövezet egyre rangosabb helyet foglal el a vevők preferencialistáján. A fiatal családalapítók azonban még nem vágynak a fővárosi agglomerációba, ami messze van a szórakozási lehetőségektől és barátoktól. Az igény azonban bennük van a csendes, zöld környezet iránt. Ők úgy fogalmazzák ezt meg, hogy családi házas övezetben élnének közel a városhoz, saját kerttel. A Lake11 kialakításánál fő szempont volt a beépített és a zöld területek helyes aránya. A kiválasztott 4 építész iroda feladata volt az is, hogy az épületek mérete ne tegye tönkre a zöldövezeti miliőt. Szokatlanul jó hozzáállás ez egy ingatlanfejlesztőtől.

A Lake11 lakások átlag alapterülete nagyobb lesz a megszokott 45-55 m2-hez képest. A karanténidőszak után a legnagyobb érdeklődés a 2-3-4 hálószobás lakásokra van. A jelenlegi szabályozás körülbelül 1300 lakást engedne építeni, az ATENOR ezzel szemben 900-at tervez, tehát marad hely a parkokban sportolásra és pihenésre is. Megnőtt az igény arra is, hogy ’kivigyük az irodát’ a parkba és onnan dolgozzunk madárcsicsergésben. Ugyancsak a vásárlók új igényeire nyújt választ az elektromos töltésre kialakított helyek a mélygarázsban, vagy a lakásokhoz alapárban járó kültéri árnyékolás és alap okosotthon-funkciók is.

 A közlekedés fontossága

A Kána-tótól autóval 5 perc alatt Budaörsön, 10 perc alatt a MOM Parknál és az Etele plázánál vagyunk. Az autópályákon pedig anélkül indulhatunk a Balaton irányába, hogy Budapesten át kellene vergődnünk. A gyermekes családoknál viszont fontos, hogy a nagyobbak önállóan tudjanak közlekedni. A 41-es villamos dugómentesen elvisz a Móricz Zsigmond körtérre, sőt, akár Óbudára is. Két megállója a lakóparknál tesz le, míg az ellenkező irányba csak 1 megállót kell utazni a Kamaraerdei kirándulóhelyekig.

A Lake11 lakóparkban tó körüli futópálya és kültéri fitnesz park fog épülni. A Lake11 lakói ugyanakkor a pár percre található, már kiépített Sport11 szabadidő-komplexum előnyeit is ki tudják élvezni. A tágasabb és zöld élettér, a város közelsége, a jó közlekedés és szolgáltatások egyre inkább döntést befolyásoló tényezők. A Lake11 Home & Park tudja ezt. A friss beköltözők nemsokára pedig a saját erkélyükről gyönyörködhetnek a természetben, miközben élvezhetik a város kényelmét.