Nagy sikert aratott az Ingatlan Regatta és a Real Estate Beach Conference

Az Év Irodája csapata idén hetedik alkalommal rendezte meg az Ingatlan Regattát Balatonkenesén Litkey Farkas világbajnok és többszörös Kékszalag győztes szakmai vezetésével, ahol idén is az ingatlanszektor legnevesebb vállalatai mérettették meg magukat. A nagy érdeklődést jelzi, hogy már hetekkel az Ingatlan Regatta előtt az összes hajót kibérelték, így a rendezvény során 59 hajón több mint félezer résztvevő vitorlázott több kategóriában.

A versenyt megelőző napon pedig második alkalommal került sor a Real Estate Beach Conference-re, amely különleges helyet foglal el a magyar konferenciák sorában, hiszen a Balaton partján a piaci szereplők kötetlen keretek között vitathatják meg a legfontosabb aktuális témákat, miközben új partnerségek születnek.

Idén a vezetői képességek, ingatlanpiaci személyiségek és az információ hatalma került a középpontba több mint 250 résztvevővel. A konferencia aktualitását az adta, hogy 2022-ben a pandémia után újabb nehézségekkel kell szembenéznie a piacnak, ide sorolhatjuk a növekvő energiaárakat és inflációt vagy éppen az emelkedő kamatokat, kivitelezési és építőanyag-költségeket.

A kritikus időkben felértékelődnek a vezetői képességek, a menedzsment és a személyiség szerepe előtérbe kerül, emellett mindennél fontosabbá válik az adatok és információk elemzése, illetve a digitalizáció eredményeinek hasznosítása a mindennapokban.

A bevezető előadásban Scheer Sándor, a Market Építő Zrt. vezérigazgatója összefoglalta az elmúlt évtizedek legfontosabb eseményeit, hullámhegyeit és hullámvölgyeit, arc poeticájában pedig olyan értékeket említett, amely mindannyiunk számára az emberközpontú és sikeres vállalatirányítást jelentik a nehéz időkben is. Gazsi Zoltán, az Eisberg Hungary ügyvezetője és dr. Tilesch György nemzetközi hírű mesterséges intelligencia (MI) szakértő beszélgetése arra világított rá, hogy az MI hogyan épül be a mindennapi vállalatirányítási rendszerekbe és hogyan hathat az ingatlanpiac jövőjére.

A fejlesztői, az ingatlantanácsadói, az üzemeltetői, valamint a proptech panelbeszélgetésekben és előadásokban résztvevő vezetők pedig a jelenkor problémáit elemezték. Az energiaárak drasztikus emelkedése ugyanis nem csak a vállalatirányítási készségeket teszi próbára, de ösztönöz az innovációra is, hiszen többek között a modern műszaki technológiák elvezethetnek az energiahatékonysághoz, a fenntartható üzemeltetéshez, és így még magasabb szintre juthat a bérlői elégedettség.

Majd Balogh László, az ingatlan.com csoport vezető gazdasági szakértője mutatta be, hogy az ingatlanpiaci adatokat hogyan hasznosíthatjuk, hogyan járulhatnak hozzá mind az épület-, mind a városfejlesztésekhez. Ezt követően piacvezető vállalkozások fiatal vezetői osztották meg velünk a vízióikat, terveiket, amelyek friss energiával és új szemléletmóddal erősíthetik az ingatlanszektort. Végezetül pedig a Top dogs II. keretében a piacot meghatározó vállalatvezetők beszélgetéséből megtudhattuk, hogy milyen ember és személyiség rejtőzik a menedzser mögött, hogyan kapcsolódik össze a magánélet és a szakma.

„Nagyon örülünk, hogy mind az Ingatlan Regattán, mind a Real Estate Beach Conference beszélgetésein rekordszámú résztvevőt regisztrálhattunk. Ez is jelzi, hogy nagy igény mutatkozik az ingatlanszakma részéről az egyedi rendezvényekre, ahol a megszokott keretek közül kilépve építhetik a jövő partnerségeit, miközben a már meglévő kapcsolataikat erősíthetik. A konferencia pedig kijelölte azokat a témákat és trendeket, amelyek meghatározzák a jelen és a közeljövő ingatlanpiacát” – összegezte Fodor Dániel, Az Év Irodája Kft. ügyvezetője, a rendezvények fő szervezője.