Neked milyen a BudaPart? Most fotópályázatban mutathatod meg!

Mutasd meg, hogy neked mit jelent a BudaPart! Szívesen töltesz időt a BudaParton, itt élsz vagy épp itt dolgozol? Most itt a lehetőség, hogy megörökítsd kedvenc pillanatod vagy hangulatod! Május 22-én, hétfőn indul a „Nekem a BudaPart…!” fotópályázat, ahol három témában mutathatják be a városnegyedet a pályázók, a legizgalmasabb 50 fotóból pedig kültéri pop-up kiállítás készül, mely ingyenesen lesz látogatható a nyár folyamán. 

A vízparti, természetközeli nyugalom és a modern városi élet találkozása a 2022-ben a világ legjobb városnegyed fejlesztésének választott BudaPart egyik legfőbb vonzerője, amit most a fotózni szerető közönség a saját lencséjén keresztül mutathat be. Azok, akik szeretnék megörökíteni a városnegyedet, május 22-től június 13-ig küldhetik el fotóikat a pályázati kiírásnak megfelelően. Mind amatőr, mind professzionális fotósok jelentkezhetnek. 

A pályázat során három témában mutathatják be a városnegyedet a fotósok. Az első a „Városi dzsungel”, amely a modern építészet és a természet összefonódását szimbolizálja a Kopaszi-gáton és környékén. A „Tükröződések” kategóriában a jelentkezők a budaparti víz és üvegfelületek játékát örökíthetik meg. A „Hát ez állati!” téma által pedig a városnegyed kedvelt állatai és kis kedvencei mutatkozhatnak majd be.

A feladat, hogy a megadott témáknak megfelelően örökítsék meg a fotók a BudaPart mindennapjait, különleges pillanatait – mindezt egyedi látásmóddal, személyes fókusszal, ezzel is közelebb hozva az új városnegyedet az ide látogatókhoz.

Minden pályázó maximum három pályaművel nevezhet témánként, melyek a BudaPart – Kopaszi-gát Facebook oldalára kerülnek fel, a „Nekem a BudaPart…!” albumba, itt lehet majd szavazni a kedvencekre. 2023. június 15-től június 25-ig tart majd a közönségszavazás, ezután kategóriánként az 5 legkedveltebb kép egy szakmai zsűri elé kerül.

A nyertest június 28-án hirdetik ki, ahol a legjobb fotók készítői egy 50 000, egy 30 000 és egy 10 000 forint értékű SHO kuponban részesülnek, melyet a BudaParton lévő strandon, a SHO BEACH-en vagy a városnegyedben nemrég nyílt SHO BUDA Restaurant, bar & cafe étteremben lehet felhasználni. Az első 50 shortlistes kép egy pop-up kiállítás keretén belül lesz megtekinthető a nyár folyamán a BudaPart parti sétányán.