Olcsón vehetünk nyaralót a Balaton déli partján

„Örök harc” dúl az északi és déli part nyaralótulajdonosai között, hogy a magyar tenger melyik partja a szebb. Az északiak joggal büszkék a Balaton-felvidékre, ugyanakkor a déliek azzal érvelnek, hogy igazán csak innen látszanak a szép hegyek, a túlpart természeti értékei. Mindenesetre a déli parton számtalan ingyenes strand várja a kisgyermekes családokat, több hely van, hiszen a dombok-hegyek nem szűkítik le a tópartot, mint az északi oldalon, könnyebb és gyorsabb autóval megközelíteni Budapest felől autópályán, és mivel sekély a víz, ezért biztonságban fürdőzhetnek gyermekeink.

Az ingatlan.com oldalán csaknem másfél ezer nyaraló várja új tulajdonosát a déli part mentén, de ha csupán 10 millió forintig keresgélünk, akkor is több száz ingatlan közül választhatunk. Az igazán jó ajánlatokra ár-érték arányban a déli part nyugati felében bukkanhatunk, vagyis ahogy távolodunk Budapestről, egyre olcsóbbak fajlagosan az árak. De manapság, amikor az autópálya szinte percek alatt bárhová elröpít, ez nem lehet akadály. Mi most az esztétikailag a mai kor igényeihez közelítő ingatlanokat gyűjtöttük össze, ahol a burkolatok, a mosdó és konyha és általában a hangulat már közelíti a 21. század ízlését.

Balatonmáriafürdő, Balatonfenyves környékén meglehetősen jó áron juthatunk téglaépítésű nyaralóhoz, ikerházfélhez. Itt van mindjárt Balatonfenyvesen ez az 50 m2-es családi háznak is beillő nyaraló, amely kívül-belül jó állapotban van, a tó pedig mindössze 500 méterre található. Balatonmáriafürdőn pedig két nagyon jó állapotú ikerházat is tudunk ajánlani, az egyiket 8,25 millióért, míg a másikat 9,5 millióért kínálják. Ez a 70 négyzetméteres fullra felújított nyaraló pedig Budapest legmenőbb negyedeiben is elmenne lakásként, a burkolatok, a kiszolgáló helyiségek és a színvilág valóban jó ízlésről árulkodik.

Fonyód a déli part egyik legkülönlegesebb települése, hiszen nem csak kikötővel és látványos partszakasszal rendelkezik, ahonnan áthajókázhatunk a csodálatos Badacsonyba, hanem a két híres hegye fantasztikus panorámát is nyújt. Ezért is különleges ajánlat ez az 1981-ben a Sipos-hegy oldalában épült romantikus nyaraló, amelyet 9,9 millió forintos irányáron kínálnak. De menjünk közelebb kicsit a vízparthoz, hiszen különösen Bélatelepen találkozhatunk kedvező ajánlatokkal, ahol a vasúton túl a Balaton is csupán egy ugrásnyira van. Ezt az 50 m2-es ikerházfelet mindössze 7,9 millió forintért kínálják.

A fővároshoz közelebbi felkapott helyeken, mint Siófokon, Zamárdiban vagy éppen Balatonföldváron, főleg társasüdülőt, apartmant vagy lakást vásárolhatunk ekkora nagyságrendben, vagy maximum 30-40 m2 körüli nyaralókat. De azért találkozhatunk jó ajánlatokkal, mint ez a Balatontól mindössze 350 méterre található ikerházfél, amelyet 9,9 millió forintért kínálnak. Balatonvilágoson pedig 8,9 millióért árulják ezt a 35 m2-es nyaralót a magasparton, ahonnan fantasztikus panoráma nyílik. És persze a Balaton csupán egy ugrásnyira van, ahogyan Budapest is.