Présházat és borospincét idéző pazar ingatlanok

Szüreti szezonban vagyunk, mi más is foglalkoztathatna minket, minthogy mi lett azzal a rengeteg présházzal, borospincével, amely az előző századokban még annyira népszerű és gyakori volt a vidéki településeken. 

Körülnéztünk az aktuális ingatlanhirdetések között és mai válogatásunkban megmutatunk 5+1 pazar présházat és borospincét idéző ingatlant.

Panoráma a Pannonhalmi Főapátságra

Festői környezetben, természetközeli lakóterületen várja új tulajdonosát ez a 160 négyzetméteres alapterületű ingatlan. Helyiségeinek rengeteg funkció elképzelhető. Jelenleg ez a ház lakóépület és műhely részből áll, de a műhely helyett igény szerint hobbiszoba vagy garázs is kialakítható. A 23 négyzetméteres terasz és a kilátás tovább emelik a hely hangulatát. Ezen kívül egy 60 négyzetméteres présházas pince is gazdagítja az ingatlant. 

Mogyoródi idill

Mogyoród Újfalu részén áll ez a csinos, 64 négyzetméteres családi ház. A csendes utca még csendesebb telke igazi pihenést, kikapcsolódást nyújt az itt lakóknak. A 2 szobás, nappali-konyhás belső tér kisebb családoknak tökéletes választás lehet, a kert viszont nagyobb baráti összejövetelek, családi sütögetések helyszínének is remek – sok jó ember kis helyen is elfér jeligére. Itt pergolás kiülő műfűvel, téglából rakott sütögetőhely és egy új építésű 12 négyzetméteres tároló is van, előtetővel. A lakóépületen kívül egy 10 négyzetméteres présház is található a telken, amelyet jelenleg tárolóként használnak. 

Lakj egy 1878-ban épült présházban

Balatonhenye Szőlőhegyén, az erdő mellett áll ez az 1992-ben felújított, előtte présházként üzemelő ingatlan. A felújítással együtt bővítés is történt, a végeredmény pedig egy hangulatos, meleg otthon a fák között kanyargó lépcsőkkel, zsalugáteres ablakokkal, padkás cserépkályhával és kényelmes fotelekkel, szőlőlugassal befuttatott, a Hegyestűre panorámás terasszal. A fürdőszoba 2019-ben újult meg, a falusi miliőhöz és a ház stílusához igazodva.

Pécsi családi otthon présházzal

A pécsi Postavölgyben járunk. Csalogató 160 négyzetméteres alapterületű családi ház várja itt, hogy megteljenek szobái gyermekek kacagásával. Az ingatlan több generáció együttélésére is alkalmas. A ház körül egy hatalmas, rendezett kert is kialakításra került. A sok zöld felület a nappaliból nyíló 35 négyzetméteres teraszról, illetve az egyik szobához csatlakozó erkélyről is élvezhető. A házban garázs is található, valamint tartozik hozzá egy boltíves pince présházzal.

Présházból szálláshely

Ki ne szeretne időnként elvonulni a világtól egy ilyen hegyoldali, fákkal körülvett, picurka, de minden igényt kielégítő kuckóba? Aztán jól ottmaradni – valószínűleg sokan dédelgetnek ilyen romantikus álmokat. Ez az álom most megvalósulhat, hiszen ez a hangulatos kis ház új tulajdonost keres. Jelenleg  szálláshelyként funkcionál, de saját célra is megvásárolható.

Az ingatlan eredetileg présház volt, ebből alakították át lakóépületté, nem kevés ízléssel. 2018-ban egy külön fürdőházzal bővült a telek beépítése, érdemes megnézni a fotókat.

Új építésű otthon 1800-as préssel

Az etyeki borvidéken található ez a 2022-ben épült családi ház. A 245 négyzetméteren 2 teljes és 2 félszoba várja a beköltöző családot. Tágas belső terei gyönyörűen bútorozottak, magas minőségű burkolatokkal készültek. A telken található még egy pince és présház is, 1800-as években készült préssel. Nemrégiben bővült ki galériával ez a helyiség. Mindössze 26 kilométerre található a fővárostól, sokan ingáznak innen a munkába.