A Roche legnagyobb szolgáltató központja Budapesten működik

A Roche Services & Solutions (RSS) szolgáltató központot 2006-ban alapította Budapesten a Roche, és azóta folyamatosan növelte dolgozói létszámát. Az elmúlt években mind a központ szolgáltatásainak bővítése, mind a kollégák számának növelése  felgyorsult, így 2022 végére beléphetett a kétezredik munkatárs. Ez jelentős eredmény a budapesti cég életében, amely így a Roche legnagyobb szolgáltató központjává vált.

A cég 2000 munkatársa szabadon döntheti el, hogy a vállalat irodaházából vagy otthonról kíván dolgozni, esetleg távmunka szerződéssel csak havonta egyszer jár be, amennyiben Budapesttől távolabb lakik. 2020 óta a vállalat több mint 800 magasan képzett, angolul beszélő kollégát vett fel meglévő (pénzügyi, HR, IT) vagy olyan új területekre, amelyek teljesen új szolgáltatásokat képviselnek a korábbi évtizedekben megszokott szolgáltató központokhoz képest. A szolgáltató központok iparága mára jelentősen átalakult: a korábbi tranzakciós folyamatokat end-to-end megoldások és szolgáltatások váltották fel.

A vállalat által kínált új üzleti terület például a Globális Digitális Központ, amely branding, közösségi média és kiadványszerkesztési szolgáltatásokkal támogatja a Roche leányvállalatokat, míg a Szabályozási részleg az engedélyeztetési folyamatokban vállal kulcsszerepet. Nem ritka ma már, hogy grafikus, orvosi szövegíró, szabályozási vagy compliance szakemberek, esetleg agilis trénerek csatlakoznak a pénzügyi, IT, HR munkatársakkal közös megbeszélésekhez és együtt dolgoznak globális projekteken.