Szanatórium, Duna-part, rozsdaövezet – ezek lesznek Budapest legmenőbb lakóházai!

Kassák Passage

A 13. kerület egyik legnagyobb szabású lakóingatlan-fejlesztése a Kassák projekt: a 744 lakásos, három ütemben épülő beruházás első fázisa a 2020-ban átadott Kassák Residence, most pedig épül a Kassák Passage, amely az első helyet érdemelte ki a versenyen. A helyszín Angyalföld kedvelt, családias hangulatú övezete, a Váci úttól csupán egy utcányi távolságra. A lakópark egyik ékköve a kilencezer négyzetméteres hatalmas belső park lesz, amelyet Kassák Lajos egy-egy festménye által inspirált pihenők tarkítanak majd.

A lakók Budapesten egyedülálló módon bármikor élvezhetik a lakópark által kínált közösségi szolgáltatások előnyeit, így többek lesz közösségi nappali, business corner, könyvtár, fészer, takarítás, on-site csomagpont és közösségi autó, amelyek hozzájárulnak a hatékony mindennapokhoz. A Kassák Passage lakásai egytől egyig okos otthonok, így már tervezés során figyelembe veszik a legmodernebb smart megoldásokat.

BudaPart Otthonok L

A BudaPart egy nagyszabású ingatlanfejlesztési projekt, szinte város a városban irodaházakkal, lakóépületekkel, kiskereskedelmi funkciókkal és vendéglátóipari egységekkel. A helyszín fantasztikus, hiszen a Lágymányosi öböl partján vízközelben hatalmas zöld felület található sportolási lehetőségekkel, nyáron stranddal. Maga a helyszín, vagyis a Kopaszi gát környéke is különleges hangulattal rendelkezik.

A fejlesztések egyik újabb fázisában, a BudaPart Otthonok ‘L’ lakóépületben a modern építészeti megoldások találkoznak az innovatív épületgépészettel és technológiával. A lakóház formavilága egyedi karakterrel rendelkezik, ahol a lakások mindegyikéhez tartozik üvegkorlátos terasz vagy loggia, amelyeket homokfúvott üvegpanelek választanak el egymástól. Az épületben privát, tágas, világos belső kert, 24 órás portaszolgálat és videós kaputelefon is található.

 Metrodom River Lakópark

 A Metrodom River Lakópark Újbudán a megújuló Duna-part rozsdaövezetében található, ahol a fejlesztők egy kompakt városmodellben gondolkodtak: helyet kaptak a lakások és az irodák mellett bölcsőde, óvoda és üzletek, valamint számos közösségi szolgáltatás is. A közel 750 lakásnak otthont adó lakóparkban csodás dunai örökpanorámával várják a lakókat. Az épületek egy nagy belső kertet fogjanak közre, ahol hangulatos sétányok és csobogók színesítik a pihenni vágyók mindennapjait. Az alacsonyabb szárnyak tetejére pedig gazdag növényzettel beültetett, intenzív zöldtető kerül.

A Metrodom River minden épületében 5 emelet magas, tágas és világos átriumot alakítottak ki, amelyek legizgalmasabb dísze a belső vertikális kert, amely az évek során fáival és speciális belső csobogórendszerével megidézi a természet belső harmóniáját. A különleges belső megjelenés mellé emelt szintű prémium kategóriás szolgáltatások is társulnak, mint például szauna, fitnesz, játszószoba, csónakház, közösségi tetőterasz satöbbi.

Eötvös12 Villapark

Az egykori Svábhegyi Szanatórium területén, a XII. kerületben épül a villapark, ahol az Eötvös út és Művész utca által határolt ősfás területen felújítják az ikonikus főépületet, miközben további 6 kisebb kortárs villaépület is helyet kap. A helyi védett svábhegyi szanatórium felújításával és az új épületekkel 107 lakást hoznak létre, amelyekből lélegzetelállító panoráma fog nyílni a városra.

A szanatórium épülete előtt újonnan kialakított tér lesz a park szíve díszmedencével, vízjátékkal és az 1880-as évek elején épült kerti pavilonnal. Erre a térre nyílnak a főépület földszinti terei és innen közelíthetők meg gyalogosan az újonnan épülő villák. A páratlan adottságú, hatalmas park tájépítészeti koncepciója szerint a zöldfelület maximalizálják, a kertben lesznek pihenőszigetek és kerti tó. A főépület elemei hűen fogják visszaidézni az Art Deco jegyeit mutató egykori elegáns tereket.

Fotók: azevirodaja.hu oldal – címlapkép: Eötvös12 Villapark