Több mint száz budapesti beruházás sorsa lett bizonytalan

A beruházások felülvizsgálatával kapcsolatos munka jelenleg is zajlik. A polgármesterekkel, országgyűlési képviselőkkel és az érintettekkel való egyeztetés folyamatos – írta Lázár János, építési és beruházási miniszter Vadai Ágnes kérdésére. A DK-s országgyűlési képviselő arra volt kíváncsi, mely beruházásokat akarja leállítani a kormány.

A háborús helyzetre, valamint a nyomában járó gazdasági válságra való tekintettel a Lázár János által vezetett minisztérium valamennyi folyamatban lévő állami beruházást áttekinti. Azokat, ahol már zajlik a kivitelezés befejezik, azok esetében azonban, ahol még egyetlen kapavágás sem történt, várhatóan az átütemezésről születik döntés.

Lázár János Vadai Ágnesnek küldött válaszában közzétett egy listát is, amelyből kiderül: közel 120 fővárosi beruházás felülvizsgálata zajlik jelenleg. A miniszter ugyanakkor biztosította a képviselőt arról, hogy a budapesti beruházások felülvizsgálata el fog érkezni abba a stádiumba, hogy Karácsony Gergely főpolgármesterrel is egyeztetni fog.

A listán többek között szerepel a Karmelita kolostor, a Budai Palotanegyed, a Citadella, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem, a Károlyi-palota, a József Attila Színház vagy éppen a Magyar Nemzeti Bank. De ha a régi balatoni úton járunk, jól látszik, hogy nem épül a szuperkórház sem.