Top 5 ámulatba ejtő, igazán nagy kertes ház

Ki mit nevez nagy kertnek? Ha egyetlen embernek kell gondoznia napi 8-10 óra munka mellett, akkor egy 20 négyzetméteres zöld placc is hatalmasnak tűnhet. De ha tudod élvezni a természet adta nyugalmat, és kézben tudod tartani a kerti munkákat, akkor egy 2000-3000 négyzetméteres kert lehet számodra a megfelelő választás. Van, aki halastavat, van, aki fenyőerdőt álmodott a kertje végébe, mások angol gyeppel fedik be és medencét tettek a közepébe. Szerencsére itt is minden igény kielégül, csak meg kell találni azt, ami téged boldoggá tesz. 

Válogatásunkkal ebben igyekszünk segíteni, mutatunk 5 ámulatba ejtő kertes házat.

Fenyőfákkal körülölelt mesebeli otthon

Ha nagy kert, akkor saját fenyőerdő. Nem, nem, inkább kerti tó. Nem, inkább napágy, meg sütögetőhely, és még pergola is. És egy borospince, az is kell. Nehéz választani, ugye? Ebben a ballószögi házban nem is kell, hatalmas kertjében mindennek akad hely. Mintha csak Toscana növénydús birtokain sétálnál, olyan hangulatot áraszt. A ház kívül-belül dísztéglával burkolt, ami szintén sokat hozzátesz az otthonossághoz. De itt még nincs vége, a házhoz nagy étkezőasztalos, szezonálisan dekorálható télikert is tartozik, amelyre látványkandalló teszi fel a koronát.

Nagy kert a Balatonnál

A Balatonlellei Rádpusztán járunk. Ez a Balatonra panorámás, medencés ház felújított állapotban várja új tulajdonosát. Mivel okos házról van szó, amelyben távoli eléréssel, internetről vezérelhető pl. a fűtési rendszer, ideális választás olyanoknak, akik még télen is szeretnének pihenni, üdülni, és vágynak rá, hogy mire megérkeznek a nyaralójukba, addigra kellemes meleg hőmérsékletűre legyenek fűtve a terek.

A kert hatalmas. Helyet kapott benne egy csodás medence, de van itt tó is, patak, kishíd – ahogy a KFT zenekar is megénekelte, tömény romantika. A sportolni vágyóknak kosárlabdapalánk, pingpong asztal, a hasukat imádóknak és a kerti grillezés szerelmeseinek sütögetőhely. Ha pedig mindez kevés lenne, csak egy ugrás a magyar tenger partja. Mi kell még?

Harmónia és diszkréció Maglódon

Azt szokták mondani, ha szép a gyep a kertedben, az már emeli az ingatlan értékét. Nos, itt nem csak a fű gyönyörűen gondozott, de a kertet körülölelő tuják is, amelyek kellő diszkréciót adnak a kerthasználathoz. Szükség is van rá, mert akinek ilyen csalogató medencéje van, valószínűleg egész nyáron fürdőruhában hűsöl benne, ha pedig megunja, akkor a tágas szaletli alatt megépített nyári konyhába és étkezőbe átsétálva tudja kellemesen eltölteni az időt.

A ház belseje is hasonlóan vonzó. Tágas szobák, gépesített konyha, nagy garázs, műhely is várja a beköltözőket, de az alagsorban a medence gépészete is elfért. S mindehhez a ház rezsije minimális, tehát ideális otthon lehet a családod számára.

Modern dizájn dézsafürdővel és saját erdővel

A modern, kívül-belül dizájnos, 2019-ben épült családi ház körül 4000 négyzetméteres kert helyezkedik el. Itt 400 négyzetméteres díszkertet alakítottak ki, amely egy 3600 négyzetméteres telepített fenyő- és akácerdőben folytatódik. A ház ablakaiból a díszkertre és az erdőre is kilátás nyílik, itt minden nap láthatsz őzeket is. A kertben fúrt kút található, ez adja a ház bevizsgált, tiszta vizét is. A kertben egy manapság nagy népszerűségnek örvendő, sós vizű, fűthető 4-5 személyes fürdődézsa is helyet kapott.

Filmbe illő, idilli ház többféle stílusban

A Balaton-felvidék zsákfalujában, Sáskán eladó ez a varázslatos hangulatú ingatlanegyüttes. Két külön házról van szó, amelyeket a Kossuth-díjas építész és művészettörténész párja, úgy terveztek, hogy tökéletes átmenetet képezzen a lakrész és a természet között. Az új és a régi épület egy 3000 négyzetméteres, gondozott kert ölelésében helyezkedik el. Ez az ingatlan nem csak lakhatásra alkalmas, hanem akár elvonulás, művészeti tevékenység, jógatábor és hasonló, nyugodt környezetet igénylő tevékenység helyszíne is lehet.