Új látványosság nyílt a solymári Auchan Korzó mellett

A Nhood fontosnak tartja, hogy szerepet vállaljanak az élhetőbb jövő és a fenntarthatóbb városok kialakításában, ennek a környezettudatos szemléletmódnak kiváló példája a most átadásra került solymári Ürgerezervátum és Génbank. A solymári Auchan Korzónak is helyet adó mintegy hat hektáros fejlesztési terület 2004-ben került a Nhood Hungary kiemelt ügyfelének, a Ceetrus Hungary Kft.-nek a tulajdonába. Bár ez nem természetes élőhelye ezeknek az állatoknak, az elmúlt évek során a területen megjelentek és elszaporodtak az ürgék, melyek egész Európában kiemelten védett fajnak számítanak, hiszen a populációt a kihalás veszélye fenyegeti. 

Ezt felismerve az Nhood szakértők bevonásával szerzett ismeretek alapján elhatározta, hogy a természetvédelem érdekében és a természetet szerető emberekkel egyetértésben, társadalmi felelősségvállalásának etikai kódexe szerint, tenni kíván az ürge állomány életlehetőségeinek megőrzéséért, ezért elhatározta az Ürgerezervátum és Génbank létrehozását. A több évig tartó projekt során kialakításra került egy 16.000 m2-es elkerített rezervátum, ahol a rendszeres fűnyírásnak, valamint a fennmaradó terület rotációjának köszönhetően megtörtént a területen élő ürgepopuláció természetes módon történő áttelepítése. Az Ürgerét megközelítése céljából járdát alakítottunk ki a gyalogosok számára, illetve a területre egy fából készült, megfigyelési célokat szolgáló bemutató épület, valamint kamerarendszer is került.

Az Ürgerét átadóján Pascal Steens, a Ceetrus Hungary és a Nhood Hungary Ügyvezető Igazgatója, Dr. Szente Kálmán Solymár polgármestere, valamint Dr. Váczi Olivér, a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. szakértője mondott ünnepi beszédet. Ezt követően a projekt megvalósulásában aktív szerepet vállaló Dr. Magyaródi Zoltánnal (a Nhood Hungary Projektvezetője), Szemerédi Dóra Diánával (A Nhood Hungary CSR és Belső Kommunikációs Vezetője), és Sándor Csongorral (a Nhood Hungary Ingatlanfejlesztési Igazgatójával) kiegészülve közös szalagátvágásra került sor.

Pascal Steens, a Nhood Hungary ügyvezető Igazgatója a projekt kapcsán elmondta: „az Ürgerét létrehozásával nemcsak segítjük a solymári ürge állomány megőrzését és fennmaradását, de felhívjuk a figyelmet egy ritka és védett állatra, valamint példát mutatunk abban, hogy egy multinacionális vállalat hogyan képes természeti értékeket megőrizni, hiszen környezettudatos cégként fontosnak tartjuk, hogy működésünkkel pozitív hatást gyakoroljunk a környezetünkre. Idén egy bemutató épülettel egészítettük ki az oktató központ területét, ahol szeretettel várjuk a természetbarátokat! Ez a hely tökéletes találkozókra, oktatási célú ismeretterjesztésre, az állatok életének megfigyelésére és nyomon követésére, vagy akár arra, hogy megpihenjünk egy szép környezetben kirándulás közben. Egy hely mindannyiunk számára.”