Új tulajdonoshoz került a Krisztina Plaza irodaház

A modern budapesti irodaállomány a közelmúltban lépte át a bűvös négymillió négyzetmétert, ennek döntő többsége „A” és „B” kategóriás modern irodaterület. A piac mégsem boldog, hiszen az üresedési ráta felfelé kúszik és félő, hogy hamarosan kétszámjegyűre vált. A szereplők azzal számolnak, hogy a kereslet is csökken és a fejlesztési lendület is alábbhagy, miközben jól megfigyelhető az az új trend, hogy egyre több tulajdonos öltözteti új köntösbe első generációs irodaházát és a korábbi funkciókat újragondolva teszi azt közkedveltté a bérlők körében.

Az első generációs Krisztina Plaza irodaház 2019-es megvásárlásával lényegében ennek ment elébe a White Star Real Estate is. A 17 ezer m2 irodaterületet magába foglaló, akkor 18 éves épületen már látszódtak a nagykorúság jelei, azonban a bel-budai lokáció, a páratlanul jó közlekedés, a Vérmező közvetlen szomszédsága és a budai Várra nyíló panoráma értékessé tette számukra az ingatlant. A megvásárlást követően az épületet a WSRE műszakilag teljesen átvilágította, valamint korszerűsítésekről és felújításokról döntött.

Mitől lesz manapság megtérülő befektetés egy irodaház? A kérdésre egyre kevesebben tudják a pontos választ, hiszen az elmúlt három év alaposan megváltoztatta a piacot, átírva korábban mértékadónak hitt szabályokat. Az irodapiacnak is meg kell újulnia, de a lokáció szerepe továbbra is meghatározó. A White Star Real Estate és a Krisztina Plaza története azt bizonyítja, érdemes friss szemmel ránézni a meglévő eszközökre. – mondta el Barabás Krisztián, a White Star Real Estate magyarországi ügyvezető igazgatója.  

A műszaki megújítás mellett a WSRE vagyon- és ingatlankezelőként, létesítménygazdálkodóként, valamint bérbeadási- és projekt menedzserként teljes körű ingatlankezelési szolgáltatást nyújtott a házban. Tevékenységük eredményeként a Krisztina Plaza három év alatt a „B” kategóriás épületből „A” kategóriás színvonalúra fejlődött, mely nagyban hozzájárult ahhoz, hogy egy előnyös adásvételi szerződés keretében 2022 augusztusában új tulajdonoshoz kerüljön az ingatlan.