Zöld és organikus iroda Nógrádban, ahol a motor viszi a prímet

A szerelőcsarnokhoz kapcsolódik a kétszintes irodatér, amelynek belsőépítészeti kialakítása Hergenrőder Ildikó (WAFT studio kft.) nevéhez fűződik. A koncepció a tér ergonomikus és funkcionális elrendezésére épül, amelyet megfűszereztek a cég fenntarthatósági, zöld szemléletével. Az összeredmény pedig egy roppant kreatív, ám anyaghasználatában és kialakításában nagyvonalú munkahely, amely méltán képviseli a cég kultúráját és üzleti szemléletmódját.

A munkavállalói jóllét, a komfortos és otthonos irodakörnyezet kialakítása alapvető cél volt, ennek érdekében a tervezési folyamatban a kollégák is részt vettek. Nem véletlenül az alkalmazottak igényeire szabták a munkaállomásokat, illetve a munkafolyamatok funkcionális, ergonomikus rendje is visszaköszön a terekben.

A kényelmes mobíliák és a személyes hangulatú tárgyak, dekorelemek mind-mind arra utalnak, hogy a cég és a dolgozói a szó nemes értelmében egy igazi nagycsaládot alkotnak. De ne feledkezzünk meg a fenntartható elemekről sem, hiszen a zöld szemlélet már az infrastrukturális kialakításnál kezdődik.

Említsünk meg néhány látványos példát! A telep szennyvizét zárt rendszerben visszaforgatják, és ezzel locsolják a növényeket. A gép szerelőcsarnokából származó fáradtolajat is felfogják, majd tisztított vízzé és olajmaradékká választják, utóbbit pedig a Molnak leadják. De még nincs vége, hiszen a napelem és a hőszivattyú által előállított elektromos energia fedezi az épületegyüttes teljes energiafelhasználását.

Tökéletesen megvalósult a dolgozók igényeire szabott élhető tér koncepciója, ahol nem mellékesen kiemelt szerepet kapott az ergonómia és a zöld szemlélet. A térségi lokálpatriotizmus egyesült a kreatív belsőépítészeti megoldásokkal. A már említett motor pedig a cég alaptevékenységét, azaz az útépítést szimbolizálja unikális módon. Érdemes Balassagyarmatra látogatni!

Fotók: azevirodaja.hu.

Az Év Irodája pályázatra november 30-ig itt lehet jelentkezni.