Az ingatlanfejlesztő Ablon új neve: CPI Hungary

Iroda 2014-05-20

2014. május 15-től az ABLON – mint a CPI Group tulajdonában álló cégcsoport - CPI Hungary név alatt folytatja üzleti tevékenységét. A névváltás oka, hogy a cseh ingatlanfejlesztő CPI Group 2013 második negyedévében megvásárolta az Ablon Csoportot.

„A CPI Group meghatározó terjeszkedése az európai ingatlanpiacon egyedülálló lehetőséget nyújt számunkra, hogy  szakmai tudásunkat - a CPI által biztosított pénzügyi háttérrel - maximálisan kiaknázhassuk a mai,  sok lehetőséget rejtő gazdasági környezetben. Magyar csapatunk változatlan, így a jelenlegi szervezeti felépítésben, a megszokott módon folytatjuk tevékenységünket egy erős, nemzetközi anyavállalat támogatásával.“ - nyilatkozta Lovro Adrienn, ügyvezető igazgató. A CPI Hungary a CPI Group hozzávetőlegesen 220.000 m2 alapterületű magyarországi ingatlanportfóliójának  kezelését látja el.

Az Ablon 2013. májusában integrálódott szervezetileg és jogilag a CPI Csoportba. „Tavalyi évben kezdtük meg a cég átszervezésének folyamatát. A cél egy megerősített leányvállalat létrehozása volt, egy egységes szervezeti felépítés, amely nagyobb hatékonysággal, alacsonyabb költségekkel, rugalmasan reagál a változó piaci körülményekre. Az átszervezés sikeresen végbement, így elérkezettnek láttuk az időt a névváltásra és a teljes integrálásra a CPI Csoportba. ” – mondta Zdeněk Havelka, a CPI Csoport vezérigazgatója. A névváltozással párhuzamosan – a cégcsoport üzleti terveivel összhangban  –  a CPI csoport arculata is megújul. 

A CPI Csoport  - melynek tulajdonosa Radovan Vítek - Csehország egyik vezető vállalata ingatlanberuházással, ingatlanfejlesztéssel és üzemeltetéssel foglalkozik Közép-Európában. A CPI Csoport vagyona 2013 végén meghaladta a 2,9 milliárd eurót és célul tűzte ki, hogy Közép-Európában piacvezetővé váljon. A CPI Csoport tulajdonában és menedzselésében összesen 610.000 m2 kiskereskedelmi terület, 407.000 m2 irodaterület, 12.600 lakás, 17 hotel (8.000 ágy) és 212.000 m2 raktár és ipari ingatlan van. Jelenleg Csehországban, Szlovákiában, Magyarországon, Lengyelországban, Romániában és Franciaországban van jelen. 2013 végén a CPI megvásárolta az Endurance Fund-ot is, megvalósítva ezzel – az Ablon-nal együtt - közép-európai akvizíciós céljait.

A CPI Hungary legfőbb magyaroszági projektjei a BC 99 Office Park, amely az egyik legkedveltebb Váci úti irodafolyosón kínál az igényeknek megfelelő különböző méretű irodákat; a Magyar Posta székhelyének otthont adó Gateway Office Park, az Árpád híd pesti hídfőjénél, amely az egyik legfelkapottabb üzleti negyede a fővárosnak, illetve az Europeum bevásárlóközpont a 4 csillagos Marriott Courtyard Hotellel. 

Partnereink