A Vodafone meghosszabbította bérleti szerződését

Iroda 2014-07-14

A CPI Csoport tulajdonában lévő CPI Magyarország (korábbi nevén Ablon), megkötötte az idei év eddigi legnagyobb irodapiaci tranzakcióját a Vodafone vállalattal 13.800 négyzetméter irodaterületre, a budapesti Aréna Corner irodaházban. A Vodafone mobiltávközlési szolgáltatót az ügyletben a Cushman & Wakefield, a világ legnagyobb magántulajdonban lévő kereskedelmi ingatlan tanácsadó vállalata képviselte.

A Vodafone, a meglévő Kerepesi Torony egészére szóló, 8.112 négyzetméteres bérleti szerződésének megújítása mellett, további 5.600 négyzetméterrel bővült, a teljes 4. és 5. emeleten a Hungária és a Szörény Tornyokban. Ez a bővülés lehetővé teszi a Vodafone iroda igényének kiterjesztését és egyben SSC (shared service centre) részlegének növelését ugyanazon épületben.

Ezen sikeres tranzakcióval a kb. 29.000 négyzetméteres Aréna Corner irodaház bérbeadottsága jelenleg 95 százalék, csupán a földszinti 1.500 négyzetméteres kiskereskedelmi terület vár még bérlőre.

Billy Davidson, a Vodafone ingatlancsoportjának vezetője elmondta: “Ez a tranzakció egyértelműen bizonyítja a Vodafone hosszú távú elkötelezettségét Budapest és Magyarország iránt. Az Aréna Corner elrendezése és az épület elhelyezkedése kiválóan megfelel számunkra és örömmel folytatjuk sikeres SSC szolgáltatásunkat az irodaépületben.”

Lovro Adrienn a CPI Csoport magyarországi és romániai operációjának vezetője elmondta: “Örömmel tölt el, hogy a Vodafone a szerződéshosszabbítás és a bővülés mellett döntött, nagy várakozással tekintünk a már kialakult szoros üzleti együttműködésünkre a jövőben is. A tranzakció kiemelkedő a magyarországi portfoliónk tekintetében, és további előnye, hogy ezzel a szerződéssel az épület gyakorlatilag 100 százalékban bérbeadott.”

David M Johnston Associate, a Cushman & Wakefield budapesti irodabérbeadási vezetője hozzátette: “Aktív keresési folyamaton vagyunk túl a Vodafone vállalattal, de a döntés az Aréna Corner mellett viszonylag hamar megszületett, köszönhetően a rugalmas bővülési lehetőségnek, mely lehetővé tette a Vodafone számára az azonnali növekedést.  Ez a tranzakció megerősíti azt, hogy a budapesti irodapiac ismét folyamatosan fejlődik, ami nagyrészt az olyan nemzetközi cégek érdeklődésének hatása, akik felismerik Budapest alapvető előnyeit és növelni kívánják jelenlétüket a városban.”

Az A kategóriás Aréna Corner irodakomplexum 29.000 négyzetméter kereskedelmi (kiskereskedelmi és iroda) területet kínál 3 toronyban, 8 emeleten. A három irodatorony között biztosított a közvetlen átjárás, nagy, jól kihasználható területekkel rendelkezik, ami ideális a SSC tevékenység végzésére. Az Aréna Corner irodakomplexum a város sport- és kereskedelmi központjában helyezkedik el, közvetlenül a Budapest Sportaréna és a Puskás Ferenc Stadion szomszédságában. Az épület mind tömegközlekedési eszközökkel, mind autóval kiválóan megközelíthető a Hungária körút, valamint a Kerepesi út útvonalakon.
 

Partnereink