Díjeső a Marketnél

Iroda 2014-12-08

A magas színvonalú megvalósítás elismeréseként „középület” kategóriában Építőipari Nívódíjban részesült a Market Építő Zrt., a Budapest Music Center kivitelezőjeként.

A Marketnek ez a kilencedik nívódíja, a BMC idén áprilisban, New Yorkban nyerte el az Architizer 2014 különdíját "Építészet és hang" kategóriában. Az építőipari cég néhány napja megkapta a Média Építészeti Díj közönségdíját a Vasas Vívócsarnokért is.

2014 márciusában, a Mátyás utca 8. szám alatt nyílt meg Ferencvárosban az 1996-ban alapított zenei információs központ új épülete. Az egyemeletes, eklektikus lakóház a Market Építő Zrt. kivitelezésében alakult át vonzó közösségi intézménnyé, ahol a jazzklub és a koncertterem mellett zenei könyvtár, rendezvénytér és vendégszobák is helyet kaptak. Az eredetileg 1890-ben épült lakóépület a funkció teljes megváltoztatásával, az ART1st Design Stúdió triójának - Taraczky Dániel, Gőz Dorottya, Chehadé Abdel-Rahim - tervei alapján vált a hazai zenei élet pezsgő kulturális központjává. A ház sajátságos atmoszféráját az adja, hogy az épületben felhasznált tiszta, első osztályú anyagok alkalmazkodnak a ház kettősségéhez: múlt és a jövő harmonikusan élnek egymás mellett a BMC-ben.

Az Építési Vállalkozók Országos Szövetsége (ÉVOSZ) és az Építéstudományi Egyesület (ÉTE) valamint az Építőipari Mesterdíj Alapítvány Kuratóriuma az idei évben 11 kategóriában hirdette meg a díjat. A 15 éve alapított kitüntetés a létesítmények létrehozásában résztvevő szakemberek jó együttműködésének, a kiváló tervezésnek és a mesterséget magas fokon megvalósító kivitelezésnek nyilvános elismerésére. A beruházásban közreműködő szakemberek 2014. december 11-én, ünnepélyes keretek között vehetik át a Nívódíjról szóló tanúsítványokat.

Nemrég a 10. alkalommal megrendezett Média Építészeti Díj közönségszavazásán - egy internetes hírportál olvasói - az épület kategória legjobbjának a Market Építő Zrt. kivitelezésében megépült Vasas pasaréti úti sporttelepének felújított vívócsarnokát választották. A Ferencváros új stadionját is felépítő Market az elmúlt néhány évben 11 sportberuházást kivitelezett.

„Az ilyen díjaknak mindig azért örül az ember, mert egyrészt visszaigazolás arra, hogy amit csinálunk, az nem csak szerintünk jó és szerethető, hanem a szakma vagy a közönség is hasonlóképp gondolkodik róla. Másrészt van még egy rejtett üzenete: a hazai építőipar legkiválóbb szakemberei jól működő csapatként dolgoznak, akik tudásuk legjavát adják a megrendelőknek.” – mondta Scheer Sándor, a Market Építő Zrt. vezérigazgatója.

A Market Építő Zrt. 19 évvel ezelőtti megalakulása óta 580 létesítményt épített fel, és az elmúlt tizenkét évben a Budapest Music Center a kilencedik nívódíjas épülete. A közreműködő vállalatok és az őket képviselő vezetők munkájának elismerését 2015. március 15-től az Építőipari Nívódíj emléktáblája őrzi majd az épületen.

Partnereink