XX. Logisztikai Konferencia és Fórum 2015

Kereskedelmi 2015-02-03

Idén, jubileumi 20. alkalommal kerül megrendezésre a Magyar Logisztikai Egyesület szervezésében a Logisztikai Konferencia és Fórum. A 2015-ös év fókusza a logisztikai innováció, melyhez kapcsolódóan a K+F hazai és nemzetközi eredményeit, aktualitásait kívánja megosztani a résztvevőkkel a témában autentikus előadók segítségével.

Az innováció, mint szakkifejezés magyarosítására tett javaslat az újdonságművelés, ennek jegyében kíván eleget tenni a fórum a legújabb információk széleskörű megosztásával, az innováció és a logisztika kapcsolatrendszerén keresztül. Az innováció napjainkban elsöprő gyorsaságú modernizációs folyamat, mely egyre nagyobb mértékű, legyen szó új módszerről, termékről, eszközről, szolgáltatásról. Ezért az innovatív gondolkodásról és a megvalósításról szólnak az előadások. A jelen és a jövő magas szintű fejlesztései felvetik a kérdést az ember-gép kapcsolatát illetően is, a két szereplő harmonizált működésének lehetőségét kutatva. Egyre nagyobb hangsúlyt kap ugyanis a robotizálás és az IT, a fórum erre a témára is válaszokat nyújthat az érdeklődőknek. Ugyanakkor a gyártáshoz kapcsolt logisztikai folyamatok mellett nem elhanyagolható a szolgáltatásban jelenlévő logisztika, ahol akárcsak a termelésben, szintén fellelhetőek az innovatív lehetőségek és kényszerek.

A konferencián alkalmuk nyílik a résztvevőknek a magyar előadások mellett, nemzetközi eredményekről is tájékozódni, felkérésünket több elismert külföldi szakértő is elfogadta. A témát a rendezvény keretein belül a logisztika különféle ágazataira vetítve is figyelemmel kísérhetik, mivel a program egyes elemeit külön szekciókra bontva élvezhetik, ahol lehetőség nyílik interaktív párbeszédre is.

Fókuszban tehát az újdonság a „logisztika iparban”, ennek okán a 2 napos rendezvény minden résztvevő számára biztosítja a naprakészséget, valamennyien új információkkal gazdagodhatnak, amelyek vállalkozásuk hasznára válhat a mindennapok során.

A konferencia célja
A fórum célja, hogy a résztvevőket informálja az aktuális innovációs eredményekről, folyamatokról, a hazai, és nemzetközi gyakorlatról. Több szegmens képviselteti magát a témában, a rendezvény szervezői ezzel igyekeznek minél szélesebb körben elnyerni az érdeklődők figyelmét. Többek között nemzetgazdasági, oktatási, informatikai, általános vállalati, szolgáltatóipari aspektusból is megismerkedhetnek az alkalmazott eszközökkel és gyakorlati példákkal.

A plenáris ülések mellett a résztvevők külön szekciók előadásaiból választhatják ki a számukra legérdekesebbet, mely programok utolsó szakaszaiban kerekasztal beszélgetés formájában válnak interaktívvá. Ekkor megvitathatják felmerült kérdéseiket, tapasztalataikat. A kétnapos rendezvény során a szekcióüléseken négy fő téma szakértői képviseltetik magukat, mely szekciók a járműipar, a katonai logisztika, az információtechnológia, valamint a logisztikai szolgáltatásban alkalmazott innovációk lesznek.

2015.02.19.-én csütörtökön látványos, témához illő műsor és kellemes vacsora mellett lehetőség nyílik felhőtlen szórakozásra, kötetlen kapcsolatépítésre.

A Fórumon való részvételt elsősorban azon vállalkozások számára ajánljuk, akik a logisztikai intenzív iparágban, vagy logisztikai szolgáltatásban tevékenykednek, vagy működésük szerves részét képezik logisztikai folyamatok. Továbbá minden olyan szervezet számára, ahol a vezetők úgy gondolják, hogy versenyképességük megőrzéséhez vagy megteremtéséhez, hatékony működésük mellett nélkülözhetetlen az innovatív gondolkodás, valamint nyitottak és érdekeltek innovatív megoldások megismerésében és üzleti kapcsolatok kiépítésében, melyre a fórum lehetőséget teremt.

Partnereink