Gőzerővel fejleszt a Graphisoft Park, bővül az SAP

Iroda 2015-04-03

További ingatlanfejlesztésekre készül a Graphisoft Park SE - derül ki a társaságnak a Budapesti Értéktőzsde honlapján közzétett közleményéből.

A Graphisoft Park legnagyobb bérlője, a jelenleg több mint 10 ezer négyzetméter irodaterületet igénybe vevő SAP Magyarország meghosszabbította a 2016 végén lejáró szerződését – írja a Világgazdaság. Ennek érdekében az SAP főépületéhez illeszkedve egy új, mintegy 2500 négyzetméter alapterületű szárny építését vállalták, így a jelenleg több épületben működő cég elhelyezése lényegesen hatékonyabbá válik.

Úgy tűnik, hogy az SAP megtalálta a számítását a III. kerületi irodaparkban, hiszen folyamatosan bővíti tevékenységét és munkaszervezetét. Az SAP székházában közel 500 fő dolgozik, ahol többek között támogatási és fejlesztési központot működtetnek. Azonban újabb 140 fiatalt vettek fel, és az ő elhelyezésükre már nem nyílt mód a székházban, ezért az irodapark 2009-ben átadott 13 ezer m2-es „H” épületében a teljes 2. szintet – 1800 négyzetméternyi területet – bérbe vettek, ahol az ún. AppHaus koncepció határoz meg mindent.

Ez valójában egy innovációra és kollaborációra fókuszáló munkakultúra, ahol mind a nagyteres koncepció, mind a mobil munkaerő előnyei megjelennek. Az apphaus környezet szokatlannak számít a hazai munkahelyeken, amely alapján a kreatív munkát végző szoftverfejlesztők munkakörnyezetüket tetszőlegesen és könnyedén változtathatják át egy adott szituációnak vagy munkamódszernek megfelelően. A most átadott iroda egyben zászlóshajója is kíván lenni az ún. design thinking módszertan magyarországi elterjesztésében. Ezt a problémamegoldási, termékfejlesztési megközelítést több neves külföldi egyetemen oktatják, és az SAP is használja a mindennapi munkájában.

Az irodaparkban megépül egyébként egy másik, mintegy háromezer négyzetméteres szárny is, illetve egy további, 2500 négyzetméter alapterületű, kisebb cégek és start-up vállalkozások igényeire optimalizált épület felépítését tervezi még a társaság: így 2017-18-tól összesen mintegy 8000 négyzetméternyi új fejlesztéssel bővülhet a Graphisoft Park bérbe adható irodaterülete. E fejlesztések nyomán azonban a cég a jövő évre még nem változtat bevételi és nyereségtervén a 2015-ös képest, mivel az új épületek átadásáig gyakorlatilag nincs szabad bérbe adható terület. A régebbi épületek, épületrészek elbontása miatt pedig 2015-ben mintegy 500 ezer euró értékű egyszeri leírást is el kell könyvelnie a Graphisoft Parknak.

+++

A SAP színes, trendi és lendületes irodáiról itt és itt olvashatja képes beszámolónkat.

 

GALÉRIA KÉPEK

Partnereink