A Profession.hu vadonatúj irodájában jártunk! Érdemes megnézni!

Iroda 2016-01-05

A Profession.hu piacvezető állásportál a Krisztina Palace irodaházba költözött, ahol olyan dolgozóbarát, családias irodát alakított ki, amely a munkaerőpiacon is referenciaként szolgálhat.

Még 2014-ben vásárolta meg a Ringier Axel Springer Media a Profession.hu-t, amely idén a Krisztina Palace irodaházba költözött, hiszen a közel száz főt foglalkoztató cég dinamikusan növekszik a fellendülő gazdasági környezetnek is köszönhetően. Új, 900 m2-es irodájuk ötvözi a 21. századi munkakultúra erényeit, miközben családias, otthonos légkört teremt a munkatársak számára. Az állásportál új irodája referenciaként is szolgál, hiszen hitelesen demonstrálja, hogy az alkalmazottak elkötelezettségét és igényeit milyen munkakörülmények, belsőépítészeti és kialakítási elemek szolgálják a 21. században. Zsédely Krisztián értékesítési vezetővel járjuk körbe az új irodát, aki elmeséli, hogy az irodatervezésre kiírt tender két győztesével, Szenes Andreával és Bertoty Eszterrel mindent aprólékosan átbeszéltek, a marketingvezetővel kiegészülve ők négyen alkották a projektcsapatot, akik a kialakításért feleltek.

Az L-alakot formáló iroda origójában helyezték el az egyedi gyártású recepciós pultot, a szomszédos fogadó tér falára pedig az alábbi jelszót rajzolták: „no matter how long it takes, true love is always worth the wait”, amelyet a „job” szóval egészítettek ki. Az L betű rövidebb szárában található két, össze is nyitható tárgyaló, illetve a nagy étkező-konyha, míg a közlekedő falán Budapest sziluettje rajzolódik ki. Már itt is érzékelhető a mindenre kiterjedő igényesség, hiszen például a tárgyalók asztallapjai egyedileg gyártott tölgyfából készültek, míg a falak fekete írható felülettel rendelkeznek, utóbbiak a konyhabútoron is megjelennek, ahol egyedi piktogram jellegű rajzok színesítik a szekrényajtókat. Itt a falakat stílszerűen bögremotívumos tapéta borítja, míg az ablak előtt csészékből összeállított installáció található.

Miközben haladunk az L betű nagyobbik szára felé, Zsédely Krisztián elmondja, hogy egy otthonos, letisztult formavilágú irodát szerettek volna alkotni, de nem akarták túlzásba vinni a dizájnt, tehát bizonyos fokig kerülték a „Google-irodás” stílust. Alapvetően a természetes hangulatot hangsúlyozták, ennek ékes bizonyítékai a fehér téglafalak, az üvegfelületek, a tölgyfaasztalok vagy például az írható, fekete falak. Az organikus hangulatot támogatják az igényes növények, törpefák, amelyek üdesége nagyszerűen harmonizál a természetesen stílussal. Kifinomult kreatív megoldásaikkal a BePRO munkatársai is hozzájárultak a sikerhez (tárgyalódekor, reklámfeliratok a recepciónál stb.), a szőnyegezés pedig a Decor Floor közrenűködésével valósult meg.

Az open space az egész utcafronti részt végigkíséri, a természetes fény adta lehetőségeket teljes mértékben kiaknázták. Egy kis francia dizájn is megjelenik, hiszen szám szerint 57 darab a mennyezetre erősített fali kar teszi különlegessé a munkaállomásokat, amelyek szükség esetén különleges hangulatvilágítást biztosítanak. Az egyterű zónában egyedi gyártású közösségi szigetek és bútorok szegmentálják a munkaállomásokat divíziók szerint. A gardróbok a recepciónál és az open space-ben is megtalálhatók, emellett a clean desk policy jegyében mindenkinek saját kis konténere van, ahol a kollégák a személyes dolgaikat tárolhatják. Itt a falba épített szekrényeket is táblafestékkel borították be, de ugyanígy a pillérek is írható felületet kaptak, amelyeket a munkatársak ötletei alapján „pingálnak” ki, így a dolgozókat is bevonják az irodakialakításba.

Az open space zónában tovább haladva négy vezetői szoba található egymásra felfűzve, amelyek csupán üvegfalakkal vannak elválasztva a munkaállomásoktól, ez is jelzi egyrészt a transzparenciát, másrészt a lapos hierarchiát, folytatja Zsédely Krisztián, akinek a széke mögött a falon alakították ki az „Akikre büszkék vagyunk” falat, ahová negyedévente azok a dolgozók kerülnek majd, akik a legjobban teljesítenek.

Utat szeretnénk mutatni a munkaerőpiacnak, hogy hogyan kell olyan irodát kialakítani, amely nem csak szép és esztétikus, hanem amelyhez kötődnek is a kollégák. A kötetlen munkastílus hívei vagyunk, ezért inspiratív helyben gondolkodtunk, ahol bárki beléphet a vezetőség irodájába, nincsenek merev struktúrák. A munkaállomásokat nappali hangulatot árasztó közösségi terekkel, kanapékkal színesítettük, egyfajta második otthont akartunk teremteni, hogy inspiráló – a kreativitást, cselekvést elősegítő – környezetben dolgozhassunk, a személyes és szakmai kapcsolatok folyamatosan erősödjenek, a hatékony csapatmunkát minden eszközzel támogassuk. Melegséget árasszon és legyen személyes, mindenki tudjon meleg szívvel kötődni hozzá – teszi hozzá Zsédely Krisztián.

A közösségi szigetek, kisebb teresedések alternatív munkavégzési helyszíneket is kínálnak, amelyek egy részét hangfogó elemekkel egészítették ki. Vagyis a sokféle ülőbútor a kollégák számára új impulzusokat is adhatnak a munka során. Egyensúlyi állapotra törekedtek, ahol a koncentrált munkát felválthatja a lazulás és a feltöltődés. Kialakítottak egy relaxációs szobát is tévével, csocsóval, pihenő kanapékkal, masszázsfotellel és babzsákokkal, ahol a munkatársak regenerálódhatnak, kis időre elvonulhatnak, olvashatnak vagy éppen zenét hallgathatnak. A nyitott irodatér végében kapott helyet még két tárgyaló, az egyikben DiCaprio A Wall Street farkasa c. kultuszfilm egyik jelenetében látható, valamint egy belső kávézó is várja a kollégákat.

Az irodát egy hatalmas közösségi tér zárja, amely feltéve az i-re a pontot, egy különleges fali installációt tartalmaz. Ha távolabbról nézzük, akkor Bartók Béla arcának részlete rajzolódik ki a színes téglák segítségével, amelyről azt olvashatjuk ki: „We see the future”. Ez a különleges díszítő- és térépítő elem nagyszerűen szimbolizálja a Professtion.hu új irodájának rendeltetését is, hiszen a cég sikerrel képviseli a modern munkakultúra jellemzőit, miközben ügyfelei számára valódi jövőképet kínál.

A Profession.hu-iroda is Az Év Irodája verseny résztvevője. Az egyes kategóriákban azevirodaja.hu oldalon lehet szavazni kedvenceinkre!

GALÉRIA KÉPEK

Partnereink